Начало > Новини > Съдържание

Къде трябва да бъде създадена лабораторната абсорбаторна камина?

Nov 06, 2018

Оборудването за монтаж на лабораторна абсорбаторна камера, основното е, че абсорбаторът е инсталиран колкото е възможно по-близо до прозореца, така че тръбата лесно се изхвърля отвън, колкото по-къса е тръбата, толкова по-добре е ефектът на изгорелите газове. Много хора обикновено ще поставят вентилационното оборудване в ъгъла на стената. Той е далеч от експерименталното място. Провинцията заема други експериментални мебели. Някои важни документи и важни реактиви трябва да се поставят близо до изпитвателния стенд. Експериментите могат да се стартират по всяко време. Всъщност тази идея е погрешна. Независимо от размера на вентилационното оборудване, той трябва да бъде поставен най-близо до изпитвателния стенд.

При нормални обстоятелства вентилационното устройство трябва да бъде поставено в близост до изпитвателния стенд, тъй като всеки път, когато се генерира токсичен газ или прах от изпитвателния стенд, това е "най-тежко засегнатото" първо замърсено и сериозно замърсено. Винаги трябва да предприемаме предпазни мерки, за да предотвратим проблеми, преди да се случат. Въпреки че голямото вентилационно оборудване заема голяма площ, вентилационният ефект също е много добър.

Вентилационното оборудване е различно от друго оборудване, използвано в лабораторията. Независимо дали става дума за кран или стерилизатор, той може да се използва, стига да предприемете няколко стъпки. В най-добрия случай това е малко обезпокоително. Въпреки това, ако поставите вентилационното устройство далече, когато токсичният газ се изхвърли по време на експеримента, вентилационното устройство не може веднага да преобрази и да циркулира въздуха, така че дори и най-доброто вентилационно оборудване няма да има много ефект.

fume hood-03

Лабораторна безопасност на инсталацията на абсорбатор:

1. Приемане на структура на изпускателната тръба с един слот за ефективно отделяне на вредни газове.

2, опростена дръжка, оставяйки празнина между дръжката и стъклото, тъй като потокът въздух на масата се върти, ефективния прием от повърхността.

3, поставете щифта за предотвратяване на падане на прозореца, в случай, че теленото въже от стъклото пропадне случайно, с палец срещу падане, за да предотврати нараняването на хората.

4, стъкленият прозорец е направен от закалено стъкло, дори ако стъклото случайно се срине или експлодира, няма да има аварии.

5. В горната част на абсорбатора са предвидени вентилационни отвори. Дори ако стъкленият прозорец е затворен, той може да влезе във въздуха, за да избегне генерирането на по-голямо отрицателно налягане.

6, корпусът на изгорелите газове е направен от метален материал, огнеупорен и незапалим. Вътрешната кухина е изработена от огнеустойчиви или незапалими материали, като анти-двойна плоча и плоча от неръждаема стомана. Плотовата е изработена от твърда физическа или химическа плоча или плоча от неръждаема стомана, за да се предотврати киселината и алкалните, топлинни и забавящи горенето.

7. Ефективната височина на стъкления прозорец е 800 мм, вътрешната кухина е 1200 мм, а височината на масата е 800 мм. Той е ергономичен, лесен за работа и има голямо пространство за безопасност.

8. Водната дюза и дюзата за въздух задействат дръжката на разстояние от периферията на шкафа, което е по-удобно и по-безопасно от директната ръчна работа.

Високата степен на персонализиране на BOKA Lab е платформа за обслужване на едно гише, включваща планиране и проектиране на зелени научноизследователски проекти, лабораторни консултации за цялостно планиране, лабораторни вътрешни строителни инженеринг, персонализиране на лабораторни мебели, лабораторни консумативи, поддръжка на лабораторни операции и експерименти. Лабораторни висококачествени персонализирани услуги като преместване на помещения, лабораторни консултации в онлайн мол, лабораторни опити за опит в библиотеката.