Начало > Новини > Съдържание

Какво трябва да се обърне внимание по време на операция на лабораторни инструменти?

Jul 28, 2018

Преди лабораторно провежда научни изследвания, ще има много работа, подготовка. За пример, лабораторно оборудване и оборудване трябва да бъдат напълно подготвени. Задачи на лабораторията трябва да бъде проста мислене, както и различни реактиви, тестовите разтвори, инструменти и процедури за изпитване, изисквана за изпитването ще се извършват. , предпазни мерки, проблеми, възникнали при предишни опити и др., искам да бъде ясно, готов, свободен от липсата на време, по-малко самочувствие.

Ако това е първият път да направя този експеримент, е необходимо да се консултирате с братя и сестри в лабораторията навреме, за да се избегнат големи лаборатория безопасност инциденти.

 

При извършването на лабораторни труд: следните елементи трябва да се отбележи ~

Не бързайте да отсипвам основния разтвор след готвене. Това е най-добре да изчакате, докато данните се изчисляват и след това да го зареже. При патологични данни или прекомерно данни можете да повторна проверка без повторно готвене.

Независимо от решението ти товаря или контейнерът използвате, напишете етикет или го маркира с маркер, за да се избегне получаване то погрешно.

Понякога конфигуриран решение е преминала датата на изтичането, но тя няма да бъде твърде много въздействие, понякога това неизбежно ще бъде мързелив. Това не е добър навик. Понякога това е лесно да се намери едно парче хартия за записване на теглото и след това не може да намери това парче. хартия.

След микробиологично изследване носителят не може да се изхвърли с битови отпадъци и трябва да бъдат стерилизирани.

7.28.jpg

След изпитването е завършена, данните трябва да се обработват незабавно и в сравнение с предишните резултати от теста. Ако има някаква разлика, причината трябва да бъде незабавно идентифицирани и записани и след това проверява и сравнява по-късно. Редовно обобщаване на данните от изпитванията и резултатите, разберете правилата и направи обобщение.

След използването на баланса, не я чисти веднага, особено някои корозивни неща, не я чисти веднага, сериозно увреждане баланс баланс стаята, отвори вратата при претегляне, не отвори леко вратата.

Сега много експериментални данни е в компютъра, най-добре да архивирате след определен период от време, така че да се избегне загубата на данни преди компютър недостатъчност, загубата е тежък.

Не чат с колеги докато правиш експерименти. Особено при постоянен обем или титруване внимание трябва да бъде концентриран и случайно минали.

Специален акцент върху анализа, ако има необичайно явление или данни, съдържанието на бърз диалоговия Когато уредът не успее, трябва да бъдат записани, която е много полезна за анализиране на проблема.

Необходимо е да знаете, консумативи, свързани с използваните лабораторни инструменти. Необходимите препарати трябва да бъдат подготвени предварително и не трябва да бъдат открити след консумативи се използват.

 

Преди добавяне на реактива, смесва се да се избегне неравномерно концентрацията и завърши експеримента.

Веднага след върха на пипетата се смучат, го премахнете от пипета, така че да се избегне друг реактив, когато се използва пипета. Когато пипета се използва, то се връща на максимално измерване позиция да попречи на пролетта да губи своята еластичност. Когато използвате пистолет, не забравяйте да нежно поглъща течността да не вляза в пистолета. Това е лесно да корозират пистолета и лесно замърсяват следващите експерименти.

Повторно замразяване и размразяване в хладилника ще размие писането и може да бъде прикрепена върху външната страна на думата с тиксо.

Това е най-добре да промените само едно експериментални условия в даден момент, в противен случай не става ясно кои условно промяна засяга експерименталните резултати. Мисля, че най-важното нещо да се направи в един експеримент е търпение и щателност. Друг важен момент е да се срамува да попитам.

Течна проба, съхранявана в колба с кръгло дъно трябва да гарантира, че пробата е безопасна и стабилна практика. Понякога ако не сте внимателни, може да трябва да се откажат и плаче.

Бутилка в хладилника трябва да бъдат поставени в един стандарт, а етикетът трябва да бъде приложен (не може да се използва с маркер, дори ако то е няколко дни, тя може да избледняват), в противен случай, никой не може да го запомни за дълго време, че е необходимо да почистите , ако погрешно важен продукт е много обезпокоителен. Инструмента за стъкло е паднала, без значение колко е важно, не го взема на ръка.

Всеки път, когато лекарството или реактив се претегля, бутилката на наркотици се отваря и капака трябва да бъдат предадени и поставени на масата вместо е директно свързан към таблицата.

Горното е проблемът, че BOKA обобщава в експлоатацията на лабораторно оборудване. Ако имате много проблеми с функционирането на лабораторно оборудване, моля оставете съобщение и контакт Xiaobian ~ ~