Начало > Новини > Съдържание

Каква е разликата между чиста кабинет и кабинет по биобезопасност?

Aug 10, 2018

Как работят чистите шкафове и шкафовете за биобезопасност

Чисто шкафовете, известни също като ултра-чисти работни маси, се използват широко в отрасли като биология, медицина, здравеопазване, електроника, прецизни инструменти и метри. Предоставя стерилна, без прах чиста работна среда.

Структурата и принципът на работа на чистия шкаф: Основните компоненти включват шкафа, работната маса, предния панел, вентилатора, статичната кутия за налягане, филтъра, осветлението, гермицидната лампа и други подобни. Външният газ преминава през зоната на вентилатора, а работният газ е положително натоварен, за да се гарантира, че той не е замърсен от външни газове. Чистият шкаф може да бъде разделен на хоризонтален ламинарен поток и вертикален ламинарен поток в зависимост от посоката на потока на газа. Спецификациите са единични, двойни, едностранни, двустранни. , могат да се използват и в серия.

8.10.jpg

Кабинет за биологична безопасност

Кабинетите за биобезопасност се използват широко в колежи и университети, научни институти, фармацевтични фабрики, здравни и епидемични превантивни звена и т.н. Те са основното чисто оборудване за операции на микробни експерименти, които могат да предотвратят възможното разпространение на токсични и вредни суспендирани частици и да защитят операторите по време на експеримента. Безопасността на околната среда също предпазва пробите от замърсяване по време на работа.

8.10-1.jpg


Ниво на кабинета за биобезопасност

Ниво 1: Еквивалентно на функцията на детоксикационния шкаф с филтър за защита на оператора и околната среда.

Ниво 2: Защитава оператора, околната среда и извадката по едно и също време и е подходящ за проби за биологична безопасност от степени 1, 2 и 3.

Ниво 3: В същото време защитаваме оператора, околната среда и пробата, работната среда е напълно изолирана от външната среда, с очила, напълно затегнати, подходяща за експериментална работа на високорискови проби.

BOKA предлага лабораторни мебели от висок клас, лабораторно планиране и проектиране, лабораторно консултиране, лабораторно обновление, лабораторно почистване, лабораторни почистващи системи, лабораторни вентилационни системи, лабораторна поддръжка, лабораторно оборудване, лаборатории. пълнофункционално, безопасно и удобно, зелено и екологосъобразно, ново лабораторно триизмерно пространство за клиентите.