Начало > Новини > Съдържание

Какво е работилница за пречистване на храни

Jul 07, 2020

Структура на цеха за пречистване на храни:


1. Проектът за пречиствателна работилница се състои от централна климатизация и система за пречистване на въздуха, която е ядрото на системата за пречистване. Главно контролирайте броя на праховите частици в сервиза, регулирайте температурата и влажността на сервиза.


2. Въздушен душ, съблекалня и пречиствателно помещение са трите важни компонента на системата за пречистване на работилницата. Въздушният душ е проход към и извън чистата зона. Потокът от чист въздух може ефективно и бързо да премахне праха и бактериите, внесени от човешкото тяло. Пречиствателната работилница използва стоманени плочи от сандвич, за да изолира пространството и стените, горните цветни стоманени тавани и епоксидни подове.

239e749e9c30a32b951407f9251233fe

3. Методите за пречистване на въздуха в работилницата за пречистване на храни са следните:


Пречиствателната работилница трябва да бъде оборудвана със система за всмукване на въздух, филтърна кутия за свеж въздух, централен климатик за пречистване (климатикът за централно пречистване трябва да бъде разделен на три филтърни секции: една, средна и висока ефективност) и оборудван с високоефективен изход за въздух. Ако е необходимо, има и кутии за почистване и налягане.


Трябва да се монтира системата за връщане на въздуха на пречиствателната работилница, входът на връщащия се въздух, първичният филтър и кутията за връщане на междинен ефект. Преди да влезете в цеха за пречистване, първо влезте в буферната зона, инсталирайте електронна блокировка на вратата на буфера и поставете чист гардероб и пречиствател на въздуха на мястото на замяна. Хората и предметите, влизащи в работилницата за пречистване, трябва да транспортират малки предмети през помещението за душ с въздух, товарната стая за душ и трансферния прозорец.


В цеха за пречистване на храната трябва да се монтира вертикална ламинарна течност, качулка за ламинарен поток (FFU), навес за почистване и устройство за самопочистване, за да достигнат нивото от 10-1000. Чистота на чисто помещение, лазерен брояч за прахови частици.