Начало > Новини > Съдържание

Какви са характеристиките на PCR лаборатория

Jun 18, 2020

(1) Най-идеалната структура за оформление


Стандартната PCR лаборатория използва напълно автоматизирана система за откриване на PCR, така че са създадени само три експериментални зони, а именно: зона за подготовка на реагента, зона за подготовка на проби и pcR зона за амплификация и съответна буферна зона І и буферна зона III. Оставете персонала да влезе в буферната зона, за да смени работното облекло преди да влезе в експерименталната зона. Реактивите и пробите се предават директно в зоната за подготовка на проби и зоната за pcR amplification чрез прехвърлянето.


(2) Изисквания за задаване на стандартно налягане


За да се предотврати замърсяването на реактивите и пробите с аерозоли и замърсяването на персонала и околната среда по време на целия PCR експеримент, всяка експериментална зона в стандартната PCR лаборатория се поставя с определено относително налягане, за да се осигури персонал, околна среда и проби от съоръжението. Безопасност.

b (2)

(3) Строги защитни мерки


В зоната за подготовка на пробите е монтиран биологически шкаф за безопасност, а препаратът за проби се извършва в биологичния шкаф за безопасност. Вентилационната система на биологичния шкаф за безопасност осигурява безопасността на персонала и пробите, предотвратява замърсяването на персонала и пробите с аерозоли, а вътрешността на шкафа за биологична безопасност е чиста Градусът достига 100. Ултравиолетовите лампи са монтирани на върха на трите експериментални зони и три буферни зони, както и вътре в биологичните шкафове за безопасност и трансмисии за дезинфекция. Реактивите и пробите се пренасят чрез електронна верига от неръждаема стомана, за да се гарантира, че реагентите и пробите няма да бъдат замърсени по време на процеса на прехвърляне. Поставете мобилните UV лампи в зоната за приготвяне на реагент и зоната за подготовка на образците, за да стесните лабораторната маса.


(4) Кратък и изчистен вид


Лабораторията за стандартен PCR SL-6040A е съставен главно от цветни стоманени плочи, профили от алуминиева сплав и стъкло. Неговите четири ъгъла са подкрепени от колони от алуминиева сплав кръгъл ъгъл. Вътрешните ъгли на лабораторията са украсени с алуминиеви алуминиеви кръгли ъгли. Структурата е солидна, линиите са прости, а външният вид е елегантен. , Добро запечатване.


(5) Модулен дизайн


Компонентите се тестват вътрешно от оригиналната фабрика и се сглобяват на място. Тя може да се произвежда в големи количества, с висока производствена ефективност и стабилно и надеждно качество, така че разходите да се контролират ефективно и инсталирането е удобно.


(6) Стандартизиран дизайн


Задайте стандартен размер на лабораторията, напълно спестите място, отговаряте на нуждите на различни клиенти и осигурете стандартизиран модел на документ за управление на качеството (включително ръководство за качество, документ за процедурата, документ SOP). Документите за управление на качеството и настройките на лабораторията са проверени от много експерти и много болници и отговарят на стандартите за приемане на Министерството на здравеопазването.


(8) Централизирано управление


Всички ключове са инсталирани на панела за централизирано управление.


(9) Хуманизирано проектиране


Позициите на работната маса, прозорецът за прехвърляне, мивката и кранчето във всяка експериментална зона са проектирани според ергономичност. Освен това във всяка експериментална зона се запазват телефонни, интернет и климатични връзки