Начало > Новини > Съдържание

Значението на лабораторията за безопасност в лабораторията

Jul 19, 2017Значението на лабораторията за безопасност в лабораторни условия

Използването на Lab Safety Cabinet е най-голямата цел за изхвърляне на вредни газове, генерирани в експеримента, за защита на здравето на изследователите, т.е. искат да имат висока сигурност и отлична оперативност, което изисква Lab Safety Cabinet да има следните функции:

(1) функция на освобождаване: тя трябва да има средства за отстраняване на вредния газ от вътрешната страна на лабораторията за безопасност на лабораторията, като абсорбира газ извън корпуса, така че външното тяло да бъде изключено след разреждане.

(2) невъзможна рефлуксна функция: въздушният поток, генериран от вентилатора за отвеждане на отработените газове в кабинета за безопасност на лабораторията, трябва да бъде функция, че да не се обръща обратно в камерата от вътрешната страна на лабораторията за безопасност на лабораторията. За да се гарантира изпълнението на тази функция, един лабораторен шкаф за безопасност с вентилатор с еднотръбно свързване е най-добрият начин, не може да се използва еднотръбна връзка, освен това може да се осигури само една и съща стая и дори вентилатор, инсталиран в края На тръбата, доколкото е възможно (или покрив).

(3) функция на изолация: Кабинетът за безопасност на лабораторията трябва да бъде отделен от не-плъзгащ стъклен прозорец пред безопасното помещение на лабораторията.

(4) допълнителна функция: преминаване или алтернативно устройство, което отвежда въздуха във въздуха от кабината за безопасност на лабораторията при изхвърлянето на вредни газове.

(5) контролирайте функцията за скоростта на вятъра: за да предотвратите изтичането на вредния газ от лабораторията за безопасност на лабораторията, трябва да има определено количество инхалационна скорост. Факторите, които определят работната скорост на шкафа за безопасност в лабораторията, са: топлината и връзката с броя на вентилационните времена. Основното е съдържанието на експеримента и естеството на вредата. Обикновено се посочва, че нетоксичните замърсители са 0.25% -0.38m / s, токсичните или опасни вещества са 0.4-0.5 m / s, а отровните или малки количества радиоактивност са 0.5-0.6 m / s, газът Е 0,5 m / s и частицата е 1 m / s. За да се осигури скоростта на вятъра, вентилаторът за отвеждане на отработените газове трябва да има необходимото статично налягане, а именно съпротивлението на въздуха през фенера. Определяне на скоростта на вятъра също трябва да обърне внимание на проблема с шума, въздуха в потока на тръбата е ограничен до 7-10 м, повече от 10 м ще произвеждат шум, обикновено лабораторни (ниво на шума в задния фон) шума граница е 70 dba, Увеличаване на зоната за полагане на тръбопровода може да намали скоростта на вятъра, също така да намали шума, като се има предвид финансирането и изграждането на тръбопровода въпрос, трябва внимателно да изберете тръбопровод и отработените вентилатор мощност.

(6) устойчивост на топлина и киселинна и алкална корозия: някои Lab Safety Cabinets са инсталирани с електрически пещи. Някои експерименти произвеждат големи количества токсични и вредни газове, като киселина и алкали, които са силно корозивни. Панелът на лабораторията за безопасност на лабораторията, платката за облицоване, страничната табла и избрания отвор за вода и газовата дюза трябва да имат антикорозионна функция. В областта на полупроводниковата промишленост или корозивни експерименти се използват повод на сярна киселина, азотна киселина, флуороводородна киселина, като киселина също така изисква лаборатория за безопасност шкафове като цяло материал трябва да бъдат добре защитени срещу киселина и алкални, трябва да бъде от неръждаема стомана или PVC материали.

Изграждането на модерна биохимична лаборатория е цялостен системен проект. При оборудването на всички видове инструменти и оборудване и неговите помощни средства в същото време не трябва да се вземат предвид само захранването, водоснабдяването, отводняването, захранването с въздух и пречиствателната канализация, но и сигурността на персонала, обектите и Околна среда, шум, миризма, визуална среда на комфорт, маневреност на оборудването, функционалност и лекота на обработка. Ето защо съвременната биохимична лаборатория трябва да има най-доброто проектиране и висококачествено оборудване, което да задоволи.