Начало > Новини > Съдържание

Първата китайска лаборатория P4 беше официално пусната в експлоатация в Ухан наскоро

Apr 09, 2018

Наскоро Националната лаборатория за биологична безопасност (степен 4) в Ухан, основен проект за сътрудничество между Китайската академия на науките и правителството на общинското власти в Ухан, успешно преминали успешно квалификацията на лабораториите за национална здравна и семейна планировка и експерименталните дейности. , напълно квалифицирани за извършване на лабораторни дейности за патогенни микроорганизми с висока патогенност. В този момент официално беше пусната в експлоатация първата лаборатория на P4 в Китай. Лабораторията ще предостави на Китай пълна, международно напреднала система за биологична безопасност. Китайските учени могат да изучават най-опасните патогени в света в собствените си лаборатории.

Националната комисия по здравеопазване и семейно планиране издаде сертификат за квалификация за лабораторията, като се съгласи да извърши четири нива на патогенни експериментални дейности, включително вирусите Ebola и Nipah. Това показва, че първата лаборатория за биологична безопасност в Китай е официално създадена и може да бъде инвестирана. Съществена употреба. След завършването си лабораторията Wuhan P4 ще се превърне в една от важните връзки в изграждането на системата за защита на общественото здраве на Китай и ще се превърне в незаменима технологична платформа за превенция и контрол на инфекциозни заболявания в страната и чужбина.

Трите основни функции на лабораторията Wuhan P4 са да се превърне в център за изследване и развитие на превенцията и контрола на инфекциозни заболявания в Китай, както и в центъра за събиране на тежки патогени и в референтната лаборатория за инфекциозни заболявания на ООН, важен регионален възел в китайската платформа за лабораторни платформи за биологична безопасност. играят централна роля в националната система за реагиране при извънредни ситуации и биологичната отбрана и подкрепят ролята на платформата за биологична безопасност. Лабораторията е изградила екип от екипировка за поддържане на съоръжения и оборудване, управление на биологичната сигурност и биологична сигурност и услуги за подпомагане на научните изследвания. Тя ще осигури силна подкрепа за нормалната работа и аварийната работа на системата за лабораторен мениджмънт и аварийна реакция. В същото време да се създаде висококвалифицирана лаборатория за биологична безопасност. Прозрачна и открита лабораторна култура.

Понастоящем Институтът по вирусология в Ухан на Китайската академия на науките активно планира изграждането на Научния център по биологична безопасност на Китайската академия на науките. Предвижда се Китайската академия на науките, Националната здравна комисия по планиране и правителството на провинция Хубей да се интегрират напълно в университети от световна класа на високо равнище в областта на вътрешното изследване на биологичната безопасност. Платформа за клъстерите за биобезопасност.

Разбираемо е, че през 2003 г. китайската академия на науките реши да започне изграждането на лаборатория за биобезопасност на четири нива. Впоследствие Националната комисия за развитие и реформи я включи в националния план за лабораторна система за биологична безопасност и се превърна в голяма научно-инженерна единица, инвестирана и изработена от Националната комисия за развитие и реформи. В края на 2012 г. проектът приключи подбора и възлагането на обществени инженерни дейности и ключови съоръжения и оборудване за лабораторията. През декември 2014 г. лабораторията завърши инсталирането и обновяването на механично и електрическо оборудване. През август 2017 г. Ухан Р4 лаборатория, одобрена от Националната комисия по здравеопазване и семейно планиране, е квалифицирана да провежда експериментални дейности за патогенни микроорганизми с висока патогенност. Тя може да се занимава с отглеждането на Ebola и други вируси, както и с работата с инфектирани материали без култура; 2017 През октомври Вуханският институт по вирусология, китайската академия на науките, проведе Международния курс за обучение по управление на биологичната безопасност и експериментални техники. Името на вирусния институт за вируси в Ухан извика в ООН ... Това означава, че националната сигурност на Китай е друга "фрегата", която официално плава в чужбина.