Начало > Новини > Съдържание

Приложимата среда на абсорбатора и последното му развитие

Aug 21, 2017

Приложимата среда на Fume Hood и последното й развитие

Както всички знаем, най-важните съоръжения на лабораторията в допълнение към експерименталната платформа, има вентилация. Тъй като лабораторията на специалната среда изисква лабораторията да е в състояние да направи експеримента произведен токсични и вредни газове изхвърлени, няма да навреди на човешкото здраве. Така че изграждането на вентилационни съоръжения е особено важно.

На вентилационните съоръжения, настоящите основни на вътрешната лаборатория с Fume Hood и така нататък. Ето кратко въведение в някои от основните положения на този кабинет. Този вид шкаф също се нарича Fume Hood, кабинет за детоксикация. Това е незаменима част от лабораторния дизайн. За да се тества здравето и безопасността на тълпата, лабораторията трябва да има добра вентилация. Така че това може да бъде вентилирани шкафове ще трябва да се предотврати пара, газ, частици и някои от опасностите, свързани с замърсители на човешкото здраве. Този тип шкаф е преди всичко така: следващото използване на експериментален стил на страничната маса, над масата, е кабинетът. И такива материали за вентилационни шкафове също имат специални изисквания.

Материалът е изработен предимно от различни специални материали като стомана, стомана, дърво и др. И директен контакт с пробата за изпитване. Обикновено се изработват от борд на епоксидна смола, физическа и химическа плоча, керамична плоча, неръждаема стомана и други материали. Това е много по-малко от стария стил на чиста дървесина от кабинета, за да се намалят производствените разходи, заемат обема и теглото си, значително увеличаване на товароносимостта, рентабилен достъп до значително увеличение.

Капакът обикновено се инсталира срещу стената. Повечето вентилирани шкафове се предупреждават автоматично, когато обемът на отработените газове е твърде малък. Когато се използва от експериментатора, само трябва да стои или да седи пред кабинета, в кабинета под експерименталната пейка на експерименталната операция може да бъде. Лаборатория тип на такъв шкаф, ако характеристиките на точки, а след това има няколко: елементи помпени шкафове, шлифовани шкафове, байпас шкафове, вятър шкафове, както и естествена вентилация шкаф.

Ако пътят според техните изпускателни точки. Може да се раздели на няколко: горния стил на изгорелите газове, долния стил на изгорелите газове, горния и долния в същото време стил на изгорелите газове. Според начина, по който вятърът може да бъде разделен на вятърни шкафове в пълен стил, шкафове вятърни, шкаф за променлив въздушен обем. Може да се види, че стилът на вентилационния шкаф е много, изборът трябва да бъде внимателно подбран, можем да намерим правилния шкаф.

Безопасността на Fume Hood е най-необходима за защита на имота, тъй като първоначално се използва в областта на безопасността на Fume Hood, ако се случи инцидент, свързан със сигурността, а след това и експерименталната и научна повреда на хората е немислима. При много злополуки това е така, защото неуспехът на изпарението или временният срив, довел до лабораторията, е повреден или причинява нараняване на ситуацията. Така че безопасността на Fume Hood е елементите на дизайна, които трябва да бъдат взети под внимание.

В дизайна за безопасност, в допълнение към редовното заместване на пречиствателя във вътрешността на аспиратора и редовно почистване на тръбопровода в утайката, трябва също така да се обмисли формата и вътрешния дизайн, за да се направи дизайнът на димния капак по-научен и разумен , трябва да се има предвид. Елементите на следните точки: Изпускателното устройство на вентилационния шкаф трябва да използва изпускателното устройство тип "шлиц", за да гарантира, че изхвърлянето на токсични газове няма да повлияе на текущия научен персонал и точните канали за вентилация и пречистване, така че Абсорбиращият ефект е най-добрият.

Каза, че вентилационната среда всъщност е необходимо да се обърне внимание на детайлите, т.е. изборът на Fume Hood, първият вентилационен шкаф за постигане на вентилационна функция, тогава структурата на дизайна на Fume Hood е много критична, трябва да платим вниманието не е твърде запечатано и някои професионални дизайнери Чрез изчисляването на някои физически знания, за да може да се проектира квалифициран абсорбатор.

Второ, изборът на Fume Hood също е много важен, сегашният стил на целия шкаф, стъкло и дърво, очевидно устойчивостта на дървесината е по-добра, а дървесните усещания ще бъдат доста добри, традиционният Fume Hood ще използва дървесни материали, дърво Относителната цена ще бъде по-скъпа, особено някои материали от чист дървен материал.

Сега с развитието на обществото, изискванията на експерименталната екипировка също стават все по-високи, производството на Fume Hood бизнес също постоянно се подобрява, първите много условия позволяват на лабораторията обикновено ще използва внос Fume Hood, но наскоро с вътрешния производство Прогреса на процеса, на вътрешния продукт и чуждестранните не много разлика в отделните продукти на чуждестранни продукти, дори и като вътрешни.

Така че ние избираме, когато Fume Hood не може сляпо да вярва, че чуждестранните продукти, трябва да се основава на размера на лабораторията, за да избере подходящия Fume Hood, защото спецификациите на това нещо не са еднакви.