Начало > Новини > Съдържание

Говорейки за дизайнерските идеи на болничната лаборатория

Dec 17, 2018

С подобряването на медицинското качество и ниво в Китай, голям брой модерни и усъвършенствани инструменти и оборудване са широко използвани в клиничните лаборатории. За да се приспособят към развитието на новата ситуация, за да се осигури по-добро лечение на пациентите, все повече и повече болници са клинично. и реализират новите дизайнерски идеи и нови идеи в най-голяма степен.

Болничната лаборатория е място със строги екологични изисквания. Следователно, в процеса на проектиране на болничната лаборатория, тя трябва да се извършва в съответствие с националните стандарти и дизайнерски концепции. Нека погледнем надолу към този проект за болничната лаборатория. Идеи.

LAB FURNITURE 9.18

Избор на околната среда

За да се улесни доставянето на екземпляри на пациенти и клинични отделения, новата лаборатория обикновено се избира на втория или третия етаж на сградата. На долния етаж има отделение за спешна помощ и кабина за платени такси. Това е много разумно и удобно за всички видове аварийни тестове и ежедневни тестове в средния и късния клас.

Вътрешно оформление

За да се улесни работата и поддръжката на инструмента, в голямата лаборатория се приема методът за разполагане на големи и основни инструменти в средата на къщата, за да се улесни разсейването на топлината, отстраняването на повреди и почистването по време на работа на инструмента. Обработката на образеца, разпределението, натоварването на пробата и някои малки експерименти, които не изискват работа на машината, се извършват върху работната маса на стената, която също е много удобна за движение на персонала и транспортиране на проби. BOKA е производител на лабораторни мебели, като производствени тестови пейки, аспиратори, абсорбатори на PP, медицински шкафове и др. Обобщава различни уроци и уроци, използва съвременни технологии в страната и чужбина и изгражда най-рентабилните в индустрията според действителното положение на клиентите. Планиране на проектиране и декорация, лабораторна вентилационна система, цялостно планиране, поддръжка на лабораторни подобрения, стерилна лаборатория, лабораторно пречистване, чисти проекти, на компанията в принципа "качество, ориентиран към целостта, непрекъсната иновация", за създаване на безопасни и комфортни клиенти основател.

Разпределение на помещенията

Съвременните инспекционни инструменти и оборудване се развиват в посока на големи и автоматизирани линии за сглобяване. Много болници са предприели мерки за създаване на големи лаборатории, а биохимичните и имунологичните лаборатории са комбинирани в едно.

Дизайн на водоизточника

Всички лаборатории са инсталирали чисти басейни (независими отделни мивки) и замърсени резервоари (за миене и боядисване), а канализацията е пряко свързана с болничната система за пречистване на отпадъчни води. Контролът на мивката е не само в съответствие с лабораторните хигиенни изисквания, но и по-издръжлив, докато басейните за замърсяване се използват за измиване на експерименталната мръсотия и създаване на дълбок басейн за предотвратяване на пръски.

Дизайн на захранването

Експерименталният инструмент и спомагателното електрическо оборудване са предварително позиционирани, а електрическият контакт е сглобен, но отделно свързан към източника на захранване без взаимни смущения. Важно оборудване и оборудване са оборудвани с непрекъсваемо захранване (UPS захранване) и специален кабел за заземяване, както и редица инструменти и временни контакти, които могат да бъдат закупени в бъдеще.

Дизайн на осветлението

Лабораторното вътрешно осветително оборудване е предимно флуоресцентни лампи, които се монтират в полиран таван паралелно с работната повърхност. Лампите с нажежаема жичка се използват в коридора, а различни източници на осветление се комбинират, за да се създаде удобна и красива визуална наслада в лабораторията, за да се създаде добра работна среда. Стаята за бактерии е оборудвана с четири ултравиолетови лампи по 30 W в съответствие с изискванията. Като общо устройство за дезинфекция, то също е полу-невидимо в тавана.

Дизайнът на болничната лаборатория е различен от общия архитектурен проект. Дизайнът е не само красив и удобен, но също и огнеупорен, влагоустойчив, антикорозионен и др. И е безопасен за околната среда, надежден и дълготраен. Научно разработената лаборатория може да играе активна роля в изграждането на дисциплината, обучението на персонала и диагностиката на заболяванията и да осигури безопасна и ефективна работна среда за инспекторите.