Начало > Новини > Съдържание

Говорим за болница лаборатория дизайн

Mar 24, 2018

С подобряване на качеството на медицинските и нивото в Китай голям брой от напреднали и сложни инструменти и оборудване са били широко използвани в клинични лаборатории. За да се адаптира към развитието на новата ситуация, да предоставят по-добро лечение на пациенти, все повече и повече болници са лабораторията ще бъде реконструиран или новопостроени, и ще бъдат положени усилия за рационализиране на пространството и стандартизиране на управление, както и реализират нови идеи и нови идеи в проектирането до възможна степен.

Лаборатория на болницата е място с много строги екологични изисквания. Следователно в процеса на лабораторията проектирането на болницата, тя трябва да извършва съгласно националните стандарти и дизайн концепции. Нека погледнем това заедно и представя нова идея за дизайн на болничната лаборатория. Това.

Околната среда избор

Да се улесни доставката на екземпляри от пациентите и клиничните отдели, новата лаборатория по принцип е избрана на втория или третия етаж на сградата. Спешното отделение и таксуване служба са долу. Това е разумно и удобно за различни спешни и рутинни тестове в средата на вечерно училище.

Интериор оформление

За улесняване работата и инструмент за поддръжка, мащабни лабораториите използват мащабни и големи оборудване и оборудване в средата на къщата за да се улесни разсейване на топлината, виновен ремонт и почистване, когато уредът е в действие. Образец за обработка, разпределение, проба допълнение и някои малки експерименти, които не изискват практически операция се извършват на стената workbench. Този режим също е много удобно за притока на работници и предаването на проби.

steel lab furniture-08.jpg

BOKAlab е дългосрочна R & D и производството на лабораторни мебели, камини, PP камини, шкафове медицина и други лабораторни мебели производители, обобщи различни опит и поуките от местни и чуждестранни напреднала технология, съгласно действителната ситуация на клиентите да създават на промишлеността на най-ефективните, професионални експеримент стая цялостното планиране и дизайн обновяване, лабораторни вентилационна система цялостното планиране, лабораторни надстройка поддръжка, асептични лаборатория, лаборатория пречистване, чисти проект, компанията на "ориентирани към качеството, бизнес целостта, непрекъснати иновации" принципа, за клиента, за да създаде безопасна и удобна lab среда лабораторни основател.

Разпределение на стая

Модерни проверка инструменти и оборудване се развиват в посока на мащабни, автоматизирани монтажни линии. Много болници са взети мерки за установяване на широкомащабни лаборатории и комбинирани биохимични и имунологични лаборатории по същото време.

Вода източник дизайн

Всички лаборатории са оборудвани с чист басейн (независими ръка-Кухненски мивки) и замърсяването резервоари (за миене и боядисване). Канализацията са директно свързани с канализацията за лечение болница. Вана крак се контролира от крак педала, който не само отговаря на изискванията на лабораторна хигиена, но също така е по-траен. Замърсяване на басейна се използва за експериментална мръсотия се измива и направи дълбок басейн за превенция в изпръсквам.

Power дизайн

Експериментален инструмент и Спомагателно оборудване са разположени в предварително, и захранване в гнездото се сглобява, но отделени от захранване осветление, без намесвам с всеки друг. Важно оборудване и оборудване са снабдени с непрекъснато захранване (UPS захранване) и посветен заземяване тел и предвид наличието на оборудване и временни мощност обекти, които могат да бъдат закупени в бъдеще лабораторни разработки.

Осветление проектиране

В лабораторията Осветителна техника е предимно флуоресцентни, и това е полу-invisiblely инсталирани в полиран таван паралелно с работната маса; нажежаема лампа се използва в коридора, и различни светлинни източници комбинират, за да създаде удобна и естетически визуална наслада в лаборатория за създаване на добра работна среда. Бактериите стая е оборудвана с четири 30 w ултравиолетови лампи както се изисква, като често използван дезинфекция устройство, полу-невидими в тавана.

Дизайнът на лабораторията на болницата е различен от този на общата сграда дизайн. Дизайн трябва да не само красиви и удобни, но също бъдат стенни, непромокаеми, антикорозионни, и т.н. и се екологично безопасни, надеждни и трайни. Научно разумен лаборатория може да играе активна роля в дисциплина строителството, обучение на персонала и диагностициране на болестта. Тя също може да осигури безопасна и ефикасна работна среда за инспекторите.