Начало > Новини > Съдържание

Ремонт и поддръжка на лабораторни абсорбатори

Sep 19, 2018

Всеки персонал, участващ в инспекциите за техническо обслужване, трябва да носи защитно оборудване като маски, защитни маски, предпазни очила, киселинни и алкално устойчиви ръкавици и др.). По време на експеримента, ако възникне опасна ситуация, трябва незабавно да премахнем опасността, преди да продължим с поддръжката на абсорбатора. В същото време, за да се защити безопасността на персонала и да се удължи живота на абсорбатора, системата за отвеждане на изгорелите газове трябва винаги да се поддържа нормално.

FUME HOOD 9.19.jpg

Различни нива на поддръжка по различно време:

На всеки 3 месеца трябва да използваме неутрален препарат за почистване на всички части на шкафа, включително стъкления прозорец, вътрешната облицовка и вътрешната и външната страна на дефлектора; смажете плъзгащите релси на вратата, кабела и ролката за балансиране.

На всеки 6 месеца: Препоръчваме да проверите дали механичният механизъм е корозирал или повреден; проверете дали вентилаторите, двигателите, валовете и лагерите работят правилно; проверете дали устройствата за дистанционно управление (кран, газова камера) могат да работят нормално; Изпускателната тръба, особено връзката между абсорбатора и тръбопровода; дали има вътрешно изтичане на качулката, особено в лакътя.

Когато има аномалия в проверката, незабавно сменете повредените или дефектните части според спецификациите; когато се установи, че някоя химическа течност се разлее по всяко време, тя трябва да бъде внимателно почистена с неутрален препарат.

Поддръжка на вентилационния панел:

Въпреки че вентилираният плот може да издържи на високи температури, не се препоръчва да бъде в пряк контакт с открит огън и високи температури за дълго време. Когато се използва електрическа пещ, е необходимо да се добави азбестова подложка или триъгълна скоба към топлоизолацията;

Въпреки че вентилираната плоча има добра корозионна устойчивост към различни химикали, тя може да има известен ефект, когато е изложена на дълбоко потапяне. Ето защо се препоръчва, ако химическите вещества паднат върху плота, те трябва да бъдат премахнати възможно най-скоро.

Често срещано отстраняване на повреди на абсорбатора:

Когато вентилаторът, отговарящ на изгорелите газове, не работи, моля, проверете следните точки:

а. Проверете общото захранване за трифазен изход;

б. Проверете дали инверторът работи нормално (включително настройката на функциите на инвертора);

° С. Проверете дали има трифазен изход на изхода на инвертора;

д. Проверете кабелите по маршрута за повреда;

д. Проверете дали съпротивлението на моторната бобина съответства на посоченото захранване.

Когато ефективността на вентилацията на абсорбатора е намалена, моля, проверете следните точки:

а. Проверете за течове при всяка връзка на работната тръба;

б. Проверете дали вентилаторът е засегнат от фазовата модулация или загубата на фазата на основното захранване;

° С. Двигателят работи ли обратно?

Високата степен на персонализиране на BOKA Lab е платформа за обслужване на едно гише, включваща планиране и проектиране на зелени научноизследователски проекти, лабораторни консултации за цялостно планиране, лабораторни вътрешни строителни инженеринг, персонализиране на лабораторни мебели, лабораторни консумативи, поддръжка на лабораторни операции и експерименти. Лабораторни висококачествени персонализирани услуги като преместване на помещения, лабораторни консултации в онлайн мол, лабораторни опити за опит в библиотеката.