Начало > Новини > Съдържание

Превантивна предварителна обработка на PCR лаборатория замърсяване

Jul 26, 2018

Централният въпрос в PCR лаборатория дизайн е как да се избегне замърсяване. На практика, на следните видове замърсяване са общи: замърсяване на усилване продукти, замърсяване на геномни геном, замърсяване на реактиви и замърсяване между стандарти.

Защото след замърсяване се появи, изпитването трябва да спре, докато се установи източника на замърсяването, и резултатите от теста трябва да бъде бракуван.

Трябва да тествате от нулата. Следователно това е не само отнема време и е тромава за заобикаляне на замърсяването след завземането на замърсяване, но също и да рушат на човешки и материални ресурси. Следователно за да се избегне замърсяване, първото нещо да направите е да се избегне, а не да премахнете.

7.26.jpg

Първо, разумна система обстановка

1. стриктно струя под налягане контрол гарантира различно налягане заявки в зони, различни тест.

2. приемливи климатични вентилационна система обстановка, опитайте да използвате климатична система с права за пълно предаване.

Второ, на тежки разделение на работната област

1. всяка зона за изпитване е настроена разумно

2. всяка зоната за изпитване трябва да има значими символи (като атрактивен врата редове или различни земята цветове и др.) за да се избегне смесване на елементи на оборудването и реактиви в различни тест области.

Трето, стриктното боравене

1. Опитайте се да намалите възможността да не се движат около в зоната за изпитване и намаляване на замърсяването.

2. Използвайте работно облекло със значителна разлика символ (например различни цветове) във всяка област на тест. Когато работниците напускат, те не трябва да носят работно облекло на тази област в други области.

3. строго да контролира персонала на влизане и излизане на лабораторията. Персонал не участват в теста не влизат или напускат лабораторията на воля. Ако условията позволяват, се предоставя отделни канали и вратите за достъп до всички области на тест.

4. някои генни мутации и токсични вещества могат да се използват в областта на анализ на усилване продукт, и трябва да се обърне специално внимание на защитата на безопасността на персонала на теста.

5. областта продукт анализ на усилване продукт е най-важният източник на замърсяване на продукта усилване. Отпадъците течност не могат да бъдат изхвърляни в помещението. Необходимо е да бъдат дезинфекцирани и дезинфекцират на място от лабораторията. Използваните съвет е за еднократна употреба. Данните трябва да се обработи последователно след дезинфекция и дезинфекция, като записване.

Четвърто, стандартна операция

1. дейностите по почистване трябва да бъде навременна и точна. След теста операцията е завършена, това е необходимо за почистване на района веднага. В допълнение към конвенционалните дезинфектант течността за външна дезинфекция или ултравиолетови дезинфекция някои изпитвателното оборудване трябва да бъде газобетон.

2. по време на операция на теста операторът трябва да носят ръкавици и често да ги замени. В допълнение използването на еднократни шапки в операция също е ефективен начин за избягване на замърсяване.

3. това е необходимо за техници на клиничните генна амплификация тест лаборатория за провеждане на обучение на работното място, и едва след обучението е квалифициран, могат да изпълняват работата на клиничните генната амплификация и проверка.

Шенжен VOLAB Wallaibo технологии Ко, ООД, с акцент върху изграждането на едно гише платформа за лаборатории, се занимава с лабораторни дизайн, планиране, декорация, лабораторни вентилация обновяване, лабораторни мебели и други свързани предприятия. , ние ще се радваме да ви служи.