Начало > Новини > Съдържание

Предпазни мерки за модернизиране на лабораторията

Apr 04, 2019

За повечето стари лаборатории повечето хора ще изберат да надстроят, така че какво трябва да обърне внимание на персонала при надграждането на лабораторията? Ела и виж!

1. Оформление на лабораторната декорация

Според функцията за използване на лабораторията, тя може грубо да се раздели на: стая за подготовка (или стая за предварителна обработка), стая за анализ, стая за инструменти, стая за баланс, стая с микроорганизми (или чиста стая), складово помещение и като.

В оформлението дизайн, като отговаря на лабораторните нужди от различни функции, ние трябва да разгледаме процеса в съответствие с експерименталната работа, за да направи разумно оформление, и намаляване на персонала, за да направят ненужни разходки и завои, което е принципът на ефективност. Освен това, при проектирането на разположението на инструменталното помещение, проблемът за взаимната намеса между различните уреди трябва да се избягва във възможно най-голяма степен.

8.23

2. Общата форма на декорацията

Много е важно концепцията да се схване преди декорацията. Разхвърляната, некоординирана вътрешна среда често се свързва с липсата на цялостна концепция преди декорирането. Зачатие и концепция може да се каже, че е душата на интериорния дизайн.

Първо, според основното съдържание на функционалността на лабораторията, практичността, капиталовия бюджет и т.н., след това продължете да разглеждате земята, стената, изберете подходящата лабораторна мебел, лампи и завеси.

3. Смесване на цветен материал

Основният цвят се определя според изискванията на общата концепция, като се има предвид конфигурацията и координацията на различни цветове, като яркостта на яркостта, пристрастието на топло и студено и малките части на местната висока цветност.

За избора на материали като вътрешни интерфейси и мебели за обзавеждане, хората трябва да обмислят комфорта на близките и дългосрочните визуални изживявания на хората и дори да вземат предвид характеристиките на контакта с кожата и да спазват принципите на безопасност и опазване на околната среда. защита и ергономични принципи.

4. Лабораторна вътрешна украса

1 Материалите, включени в декорацията, трябва да бъдат изработени от материали, които не съдържат пожар, доколкото е възможно. Това трябва да са средни и висококачествени продукти. Той трябва да отговаря на изискванията за опазване на околната среда и да предоставя сертификат за съответствие. Пробите или пробите трябва да бъдат предоставени преди покупката, а всички наземни и стенни повърхности могат да бъдат Тръбите и дупките за канали на едра шарка трябва да бъдат строго затворени, а крайният ефект на декорацията трябва да бъде модерен и модерен;

2 повърхността на стената на лабораторията се използва строителни материали с малка повърхностна адсорбция и лесно почистване;

3. Земята на лабораторията трябва да бъде изработена от устойчиви на корозия, износоустойчиви, неплъзгащи се и лесни за промиване строителни материали; лабораторни подови материали със специални изисквания като чистота, градиент на налягането, постоянна температура и влажност трябва да отговарят на изискванията за цялостното безпроблемно;

4 Външният прозорец на лабораторията не трябва да използва цветно стъкло, за да се избегнат грешки в цветовото решение по време на експеримента. Трябва да се вземат мерки за физическа защита за лаборатории с изисквания за тъмнина;

5 В буферната зала има лаборатории (включително: чиста лаборатория, лаборатория за биологична безопасност и други сложни лабораторни зали), трябва да има скрити врати на оборудването, общо експериментално оборудване, особено голямо оборудване и изход;

6. Изграждането на лаборатории за специални условия, като лаборатории за радиологично изпитване, лаборатории за животни и лаборатории за защита на биологичната безопасност, се извършват в съответствие със съответните държавни разпоредби и изисквания.