Начало > Новини > Съдържание

Предпазни мерки при закупуване на лабораторни гнезда

Aug 02, 2018

Безопасността на електроенергията е обща тема в лабораторната безопасност. За проблема с новите контакти, отразени от клиентите, BOKA Xiaobian напомня на всички днес, че те трябва да обърнат внимание на проблемите при избора на гнезда, за да избегнат проблеми с безопасността по време на употреба.

Много от лабораторните инструменти са с висока мощност, а гнездата са всички 16А гнезда. Но скоро проблемът излезе. Всъщност панелът на лабораторията и повечето инструменти са 10А жакове, а 16А е малко по-голям. Ето как да се справяме с такива проблеми.

8.02.jpg

Гнездото от фигура 16А принадлежи към гнездо за високо напрежение и в лабораторията са необходими само оборудване като муфелна пещ, саксия за стерилизация, климатик и други подобни. Но има много пъти, когато има такъв проблем. Лабораторията е цялото гнездо на фигура 10А, но захранващият кабел на инструмента се заменя с 10А. Забележка: Степента на отвора на гнездото 10 А е около 8 мм, а стъпката на отвора на гнездото 16 А е около 10 милиметра.

Много инструменти в лабораторията са внесени инструменти. В ранните години Китай няма национален стандарт за гнезда. За да отговори на нуждите на всички, компанията произвеждаше универсални контакти. Предимството на универсалния контакт е, че могат да се използват електрическите кабели на европейските и американските страни. Но недостатъкът е, че гнездото е лесно да се счупи и не е безопасно за децата.

Има толкова много инструменти в нашата лаборатория, че техните захранващи кабели не могат да намерят пластир панела, или няма да има пач панели на разположение тази година. Ако захранващият кабел е активен захранващ кабел, можем да го сменим.

Въпреки това, ако захранващият кабел и машината са всичко в едно, има проблем и може да се избере само хирургическият метод за рязане и подмяна. Ако сте в Европа и Съединените щати, това е припомняне!

Това също ни напомня за необходимостта да обърнем внимание на гнездото на лабораторията. Когато лабораторията влезе в уреда, трябва да провери захранващия кабел на инструмента. Само захранващият кабел, който отговаря на нашите национални стандарти, е квалифициран захранващ кабел. Видях съобщение в интернет и го споделих с вас:

Когато персоналът извърши проверка на място на триизмерни микроскопи от САЩ, те установиха, че захранващият щепсел е кръгъл и два плоски американски стандартен щепсел, който не отговаря на изискванията на задължителните национални стандарти на Китай и имаше определени опасности за безопасността.

В тази връзка инспекторът и карантинният персонал на място определиха, че партидата от триизмерния микроскоп е неуспешна и е издала "уведомление за инспекция и карантина", което изисква от предприятията ефективно да коригират щепсела на оборудването.

Лабораторната безопасност не е малка материя "гнездо"

Днешната тема може да е малко, но Бока се надява да помогне на всички да работят. Тези проблеми са извън експеримента и са проблеми, за които трябва да се тревожим.

Линията с двойни отвори няма заземителна тел, която е подходяща само за зарядни устройства за мобилни телефони, сешоари за коса, бръсначи, настолни лампи и други уреди с ниска мощност или електрически одеала и други видове електрически уреди с изолационна защита. Видяхме, че много от инструментите на лабораторията са изкуствено премахнати от земната жица, което е много опасно.

Лабораториите, водата, електричеството, вентилацията са ключовите проблеми, които често се срещат и са също три важни системи за лабораторно изграждане. Ако имате нужда, моля свържете се с Гуанджоу Boka лаборатория система технология Ко ООД