Начало > Новини > Съдържание

Лабораторните абсорбатори трябва да бъдат редовно измервани и приспособени

Apr 24, 2018

Лабораторните абсорбатори играят решаваща роля в лабораторията, защото са свързани с това дали околната среда в лабораторията е повредена, здравето на лабораторния персонал и т.н. Така че обикновено по време на експеримента някои химически експерименти могат да доведат до появата на прах и вредни газове. Дори ако вършим добра работа за защита, това ще причини различни увреждания на човешкото тяло. В същото време в лабораторията ще се съхранява много лабораторно оборудване. Някои експериментални съоръжения са много прецизни и с висока стойност. Ако тези вредни газове са в лабораторията от дълго време, те също ще причиняват различна степен на увреждане на тези устройства.


Поради това използването на лабораторни абсорбатори е променило много добре околната среда в лабораторията. Той също така гарантира, че експерименталната среда не е засегната. Настоящият лабораторен абсорбатор също е по-пълен в дизайна. Можем да изберем скоростта на вентилация според размера на експеримента по време на експеримента. Това също може да намали разходите за използване и да спести ресурси.


Въпреки това, когато използваме абсорбатори, трябва рационално да ги използваме. По-специално, ние трябва редовно да измерваме и регулираме абсорбаторите, така че абсорбаторите да могат да работят при нормални условия. На второ място, абсорбаторите са изложени на вредни газове за дълъг период от време. Поради това трябва редовно да почистваме абсорбиращите лабораторни абсорбатори по време на употреба, за да гарантираме, че интериорът на шкафовете е чист. Това може да удължи полезния живот на абсорбаторите и да осигури безопасността на абсорбиращите канали. нормална работа.