Начало > Новини > Съдържание

Ключови моменти в изграждането на лаборатории за генетично тестване

Aug 20, 2018

1. Проектиране на лабораторно оформление на генетични тестове

Потокът на хора през специално посветения чист коридор и буферната зала влиза и излиза от всяка стая с функции. Ключалките на буферната врата са блокиращи конструкции, за да осигурят изолация между средата на всяко помещение и външната среда. Реагентът влиза в камерата за приготвяне на пробите от буферния прозорец на помещението за приготвяне на реагенти и пробата се подлага на операция за генно екстрахиране в стаята за приготвяне на проби и влиза в генната амплификационна камера през буферния прозорец за генно усилване и флуоресцентната количествена PCR продуктът може директно да анализира резултата и се нуждае от обикновения PCR продукт. Влезте в стаята за анализ на продукта за анализ на продукта. Отпадъците след анализа на амплификацията, т.е. потокът от отпадъчни води директно навлиза в стаята за стерилизация на опасни отпадъци през буферния прозорец и е безвредно обработен съгласно стандарта за медицински отпадъци.

Налягането на въздуха на всяка функционална зона е проектирано в строго съответствие със стандартния планационен план на лабораторията за PCR. Стаята е среда с положително налягане преди генно усилване, а средата на отрицателното налягане е затворена след генно усилване. UV лампите се поставят над лабораторната и буферната зала за дезинфекция.

8.20.jpg


2, оборудване, доставка на реагенти

Оборудването за лабораторно оборудване за генетично тестване и доставките на реагентни консумативи се определят съгласно проекта, който трябва да се извърши от лабораторията. Основните проекти на тази лаборатория са животински анализ, генетично модифицирана идентификация на растенията и бързо идентифициране на микробни патогени.

3. Лабораторно приемане и отстраняване на грешки в оборудването

Лабораторията за генетично изследване е проектирана като напълно затворено пространство. Околните и горните слоеве на пространството са оцветени стоманени плочи. Пълнежът е забавящ горенето. Основното тяло е тъпо бяло. Вратата и стъклото на прозорците са обикновено стъкло. За да се предотврати отлагането на прах, материалът на прозореца е R25MM алуминиева сплав. Линия на пода на дъга.

Вътрешната страна на всички двумерни връзки е направена от филе от алуминиева сплав R50MM, а външната страна на изложената двуизмерна свързваща линия е свързана с външния ъгъл R100MM от алуминиева сплав; триизмерната връзка от цветна стоманена плоча използва триизмерна свързваща прекомерна, цветна стоманена плоча и ъглова основа След това се свързва с резервоар от алуминиева сплав.

Материалът за таван също е цветна стоманена плоча, а подът е изработен от епоксидна смола. Той има характеристиките на липса на празнина, устойчивост на корозия, гладкост и лесно почистване. Линията на приземния етаж е украсена с ъглов алуминий, който е красив и строг. Стерилни повърхности, които са силни, без гладки, гладки, красиви, не отразяващи, без прах, без ръжда, устойчиви на влага, антибактериални и отлични резултати, трябва да се образуват в цялата лаборатория. Входът в лабораторията за генетично изследване е оборудван с камери за контрол на достъпа и в реално време, за ефективен контрол на влизането на неоторизиран персонал.