Начало > Новини > Съдържание

Въведение в лабораторни мебели за шкафове вторичните биологична безопасност

Jun 06, 2018

На второ ниво биологична безопасност кабинета е същото като биологичната безопасност кабинета. Газ също тече от външната страна във вторичната биологичната безопасност кабинет, който обикновено се нарича притока. Притокът предотвратява аерозоли, генерирани по време на микробиологични операции от бягство от предната работа прозорец на кабинета в лабораторията. Обаче те се различават от първични биобезопасност шкафове, че само HEPA-филтриран (стерилна) въздух е позволено да преминават над работната повърхност. Вграден вентилатор черпи въздух през предната отваряне в кабинета и в предна решетка. Следователно въздуха, които не са филтрирани от филтъра ще не директно, въведете на работното място, като по този начин защита на пробите и инструменти, съхранени в безопасност кабинета от замърсена от външния въздух.

Уникална характеристика на вторични биологичната безопасност кабинета е, че филтърът се филтрира от вертикални слоест (ненасочени) HEPA филтри и низходяща въздушен поток се формира във вътрешността на корпуса. Постоянен поток от въздух може да създаде вътрешни инфекции, пренасяни на въздуха вътре в кабинета, като по този начин защитават пробите, съхранявани в кабинета от инфекция. Този вид на въздушния поток се нарича пропадания.

Основната разлика между различните видове шкафове вторичните биологична безопасност е, че делът на отработените газове и на дела на газ, върнати на въздух под високо налягане са различни. В допълнение, шкафове за различни вторични биологична безопасност имат различни изпускателната методи: някои безопасност шкафове филтър въздушен директно в стаята, а някои са изхвърлени през корпуса свързани към специална вентилационна тръба или чрез отработените газове система на сградата. Извън сградата.

Освен разликите, посочени по-горе всички вторични биологична безопасност шкафове, като Tier 1 биологична безопасност шкафове, може да защити оператори и лабораторни среди от увреждане. В допълнение вторични безопасност кабинета също предпазва продукта проби от замърсяване по време на микробни операции. Вторичната биологичната безопасност кабинета може да се използва в операцията на биологичния фактор при една, две или три нива на биологичната безопасност.