Начало > Новини > Съдържание

Вътрешна борба с членовете на лабораторните мебели

Apr 26, 2018

Плочите от епоксидна смола и керамичните плочи са два основни члена на лабораторните мебели, а вътрешната му "борба" никога не е спряла. Който печели или губи, е последната дума на клиента, но Xiao Bian иска да ви каже, че станцията за експерименти с керамични плочи е още по-добра! Не вярвайте, позволете ми да направя сравнение.


Лабораторната маса в лабораторните мебели е най-лесно разбита от изследователите, тъй като експерименталните реакции ще се извършват на пейката, така че материалът на пейката е много критичен. Понастоящем експерименталните материали на пазара включват главно пластини от епоксидна смола, керамични плочи, плочи от неръждаема стомана и физикохимични плочи с твърда сърцевина. Сред тях, "борбата" е повече епоксидни плочи и керамични чинии. Тук разграничаваме двата материала. Параметри, вие ще знаете кой е "кралят".


1. Температурна устойчивост: Температурната устойчивост на керамичните плотове е около 600 градуса, а температурната устойчивост на епоксидната смола е около 150 градуса. Това е свързано с тяхната технология за обработка. Температурата е твърде висока и епоксидната плоскост лесно се счупва поради топлината. , избелване, разпенване, изпускане на вредни газове;

2, механична якост: плотове от епоксидна смола от епоксидна смола и прах от силициев диоксид, отново смесени с лепила и оцветители, излят на около 100 градуса във формата на лабораторната пейка, нейната компактност и пресовани на открито Физикохимичната дъска не е толкова добра това е, а керамичният плот, който се изстрелва, е много различен. Поради това плотът с епоксидна смола е склонен да надраска по време на употреба. Керамични плотове се изстрелват, а плотовете и стените имат слой от гъсти и твърди специални професионални глазури. Професионални керамични плотове с професионална дебелина от 20 мм или повече не могат да бъдат проследени върху металните режещи инструменти. Следователно, неговата механична якост не е съчетана с други плотове. Веднъж инсталиран, експлоатационният му живот е изключително дълъг;

3, химични свойства: керамични маса в допълнение към флуороводородна киселина, другата киселина и алкални не може да има опасност. Епоксидната смола има също така силна устойчивост на корозия. Тъй като епоксидната смола се отлива, нейната компактност не е висока. Така че на масата ще има много капилярни отвори, когато на масата има течност, която ще се разпръсне частично в масата. Независимо как го изтривате, все още не можете да го чистите напълно. Въпреки че основният компонент на плота, епоксидна смола, няма да бъде корозирала, пигментите в нея ще бъдат корозирали от киселини и алкали. На плотовете ще се появят петна и петна. Тази ситуация ще се случи основно в рамките на около 1 година, което ще доведе до неприятния вид на масата.


Независимо дали става дума за анализ или не, "борбата" вътре в лабораторните мебели не е много ясна.