Начало > Новини > Съдържание

Как да се справя изпарения Худ отработените

May 03, 2018

Как да се справят с отработените дим от изпарения Худ, следното е третирането на органични отпадъци газове.


Третиране на органични отпадъци газ се отнася до премахването на органични отпадъци газ замърсяването с помощта на редица технически мерки за намаляване на загубата на масло, намаляване на употребата на органични разтворители или пречистване на отработените газове чрез различни средства. Органични отпадъци газ източници са широко разпространени. С цел предотвратяване на замърсяване, в допълнение към намаляване на загуба на масло, намаляване на количеството на органични разтворители, използвани за намаляване на образуването и отделянето на органични отпадъци газ, пречистване на отработените газове е и практически приложим начин на управление. Често използваните методи са адсорбцията, абсорбцията, каталитично изгаряне, термично изгаряне и т. н. Когато е избран метод за пречистване, окръг се изберете метода на ниска цена, ниско енергопотребление, както и вторично замърсяване според конкретните обстоятелства и се стреми да постигне колкото е възможно от предимствата на вреда, както и пълното използване на рециклирани компоненти и топлина. В повечето случаи нефтохимическата индустрия приема методи като кондензация, усвояване и директно изгаряне поради високо отработените газови концентрации; в paint строителство и печат индустрии адсорбция и каталитично изгаряне методи се използват поради ниска отработените газови концентрации.


Метод на управление

 1. Кондензацията метод за възстановяване: органични отработените газове е директно внесени в кондензатора и адсорбирано, абсорбира, разлагат и отделени за възстановяване на ценна органична материя. Методът е приложим към условията на висока концентрация на органични отпадъци газ, ниска температура и малки въздушен обем. Хладилно оборудване се използва главно във фармацевтичната и химическа индустрия, и компании печат се използват по-малко.

 2. Поглъщане метод: по принцип приема физически абсорбция, тоест, отработените газове се въвежда в усвояването на течността да се очистват; След поглъщане течността е наситени, той е топъл, анализирани и съкратен и възстановени; този метод е приложим за КАВ, ниска температура, ниска концентрация отработени газове, но трябва да бъдат снабдени с отоплителни аналитични възстановяване устройство, тежко оборудване, високи инвестиции.

  Активен въглен адсорбция метод обикновено се приемат: адсорбция на отработените газове от активиран въглен, когато адсорбция е наситени, активиран въглен десорбция регенерация, отработените газове е отклонил след каталитично изгаряне, превърнати в безвредни вещества, възобновяеми активен въглен продължава да се използва. Когато активен въглен се регенерира до определен брой пъти, на адсорбция капацитет значително е намалял, и е необходимо да се регенерира или поднови активен въглен.

  Активен въглен е най-често използваният метод за лечение на органични отпадъци газ. Има добра адсорбция производителност за бензен отработени газове, но има лошо адсорбция въглеводород отработени газове. Основният недостатък е, че експлоатационните разходи е висока и той не е подходящ за околната среда с висока влажност. Въпреки това за текущата пазарна прилагане, приемането на активен въглен адсорбция е най-често използваните. Активен въглен, използван най-много: активен въглен частици и активен въглен влакно, използването на активен въглен на частици е сравнително евтини, но ефектът е по-лошо, в сравнение с използването на активен въглен влакно цените са относително по-високи, ефектът е по-добре .

  Органични газ специален активен въглен

  A. голяма специфична повърхност, високо ефективни адсорбция. Тъй като площта на активен въглен със същото тегло е почти десет пъти тази на въглища активиран въглен, теглото на активен въглен, който трябва да бъде запълнен е много малка, но ефективността на адсорбция е много висока. Според разликата в съдържанието на органични газ и други физични свойства на третираните отработени газове, адсорбция ефективността е между 85 % и 98 % и процеса на многоетапно адсорбция може да достигне до 99,99 %, което е далеч по-висока от максималната адсорбция ставка от 88 % за метода за адсорбция на обикновените активен въглен частици, като обем и общото тегло също са много малки.

  B. адсорбция и десорбция инсулти са кратки и бързо; десорбция и регенерация са ниски в потреблението на енергия. Капацитетът на адсорбция на активен въглен за органични газове е няколко до няколко десетки пъти по-голям от този на общи гранулиран активизирам въглерод (GAC) и то също е добра адсорбция капацитет за неорганични газове и може да поддържа висока адсорбция десорбция процент и дълъг експлоатационен живот. Ако тя се нагрява с водна пара за 10-30 минути, тя може да бъде напълно десорбната с добра топлоустойчивост, устойчивост на високи температури над 1000° C в инертен газ и точка на запалване над 450° C във въздуха.

  C. променлива форма и лесен за използване. Колонен, сферични частици, лесно да се замени, ще не причиняват никаква вреда на човешкото тяло.

  Г необходимостта да произвежда специални активен въглен със специални свойства; добра здравина, няма да предизвика вторично замърсяване.

 3. директен метод на горене: използването на газово гориво или гориво и други спомагателни горивата изгаряне, смесен газ, Парно, така че при висока температура вредни вещества разделят безвредни вещества; този метод е прост, ниски инвестиции, подходящи за висока концентрация, малко количество въздух изпускателна система, но на технология за безопасност и оперативни изисквания са високи.

 4. Каталитично изгаряне метод: отработените газове се нагрява от каталитично изгаряне за преобразуване в безвредни и без мирис въглероден диоксид и вода; този метод има ниска запалване температура, спестяване на енергия, висока пречистване, удобна работа, малка площ и големи инвестиции инвестиции. При висока температура или висока концентрация на органични отпадъци газ.

 5. адсорбция метод:

  (1) директен метод адсорбция: след органични отработените газове е адсорбирано върху активен въглен пречистване процент може да достигне повече от 95 %. Оборудването е проста и инвестицията е малък. Въпреки това активен въглен се заменя често, а работните процедури като товарене и разтоварване, транспортиране и замяна се увеличават, което води до увеличение на оперативните разходи.

  (2) адсорбция-възстановяване метод: използването на фибри активен въглен да адсорбират органични отпадъци газ, близо до насищане с прегрята пара обратно продухване, десорбция регенерация; този закон не изисква предоставянето на необходимото количество на пара.

  (3) нови адсорбция и каталитично изгаряне метод: Този метод комбинира предимствата на метода на адсорбция и каталитично изгаряне метод. Той приема нови адсорбция материал (honeycomb активен въглен) за адсорбция. Тя се въвежда в горещ въздух след десорбция и последващо въвеждане на десорбция, анализ и десорбция. След отработените газове се въвеждат в каталитично изгаряне леглото за безогнено горене, то е напълно пречистен и Горещият газ се рециклират в системата, която значително намалява консумацията на енергия. Този метод има характеристиките на стабилна и надеждна работа, ниска инвестиция, ниски експлоатационни разходи, удобни за поддръжка и др. Тя е приложима за обработка на големи количества от вятър и ниски концентрации на изгорелите газове. Това е зряла и практически метод за домашно лечение на органични отработени газове.