Начало > Новини > Съдържание

Как експериментаторите успяват да записват по-добре данните?

Sep 21, 2018

Има много неща, които трябва да сте наясно в процеса на научните изследвания в лабораторията, но има едно нещо, което всеки ще пренебрегне, защото това не е толкова важно, че е експериментален запис. Всъщност, в много случаи в лабораторията, много хора имат памет. Това е много добро и аз съм по-уверен в себе си. Естествено, ще пропусна сигнала за данни. Но това, което BOKA Xiaobian иска да ви каже днес, е значението на експерименталните записи в процеса на експериментално изследване.

lab furniture 9.21.jpg

Записването, не само записването на експериментални данни, записите за използване на инструмента, условията на околната среда или други нормални ненормални условия, явленията трябва да бъдат записани във времето. Използвайте записи на инструментите за всеки инструмент. Следователно, след като научният изследовател влезе в лабораторията, експерименталната книга за запис трябва да бъде пренесена по всяко време, за да се записват важни информационни данни във времето.

Отбележете разликата между експериментите и напишете описанието на експерименталното явление (за в бъдеще), внимателно записвайте всяка информация, добрата памет не е толкова зле, колкото писалката, това е говорим език, но не се отказвайте от значението на писалката, данните са добри или лоши, разпознават хронологичния запис, не трябва да пишете на случаен принцип или дори да манипулирате данните, това ще ви донесе неприятности, обърнете внимание на компилацията и анализа на експерименталните данни след експеримента.

В процеса на научно изследване в лабораторията, някои хора нямат навика да записват експерименталния процес навреме и е лесно да се повтори работата на същия тип грешка. В рекорда се споменава особено, че някои хора записват само правото, погрешно. Лидерите ми откриха, че чувствах, че стойността на тези "проби" е десет пъти по-голяма от правилните записи. Тези записи не само са направили самите себе си, но и са направили колегите по-малко грешки, подобрена ефективност на работата и дори възстановени загуби, като например повреда на инструмента. Съдебни дела, причинени от грешки в резултатите от анализа.

Като лабораторен изследовател трябва да имате навика да съхранявате данни и различни записи. Не хвърляйте всички видове данни или записи и редовно анализирайте записите или данните, особено когато възникват аномалии. Азимут, за да разбере работата на инструмента.

Носете маркер с вас (лабораторните изследователи ще имат голям джоб, можете да ги използвате, за да поставите маркер). Използвайте номер едно за колбата, чашата и т.н. Не се притеснявайте, с един поглед, по-добре е да се справите. Ако е възможно, използвайте специален комплект съдове за експеримент и го маркирайте с маркер.

След като прочетете горното, трябва да знаете колко е важно да се правят записи в лабораторния изследователски процес.

BOKA е търговско предприятие, специализирано в цялостното планиране на проектирането и изграждането и декорирането на лаборатории в Китай. Продуктите включват: експериментална пейка, абсорбатор, централна станция, странична масичка, шкаф за газови бутилки, платформа за небе, вентилационна система, система за газова пътека, система за пречистване и т.н. Лабораторни мебели и лабораторни системи.