Начало > Новини > Съдържание

Намирате ли своя собствена кабинет за биологична безопасност?

Nov 03, 2017

Намирате ли още своя собствена лаборатория за биобезопасност?
Когато изберем лаборатория за биологична безопасност в лабораторията и определи местоположението на инсталацията й, според експерименталното съдържание, от което да избираме. Обикновено обмислете следните фактори:
Материал: При използването на специални киселини за експерименти, подборът на кабинета за биобезопасност, като се вземе предвид неговият материал. Такива като корозионната промишленост или производството на полупроводници трябва да използваме антикорозионни материали от кабинета за биологична безопасност.
Размери: Съгласно експерименталното съдържание, за да изберете необходимите размери, в противен случай обемът ще доведе до прекомерна загуба, твърде малък ще повлияе на експерименталната употреба. Особено когато се използва голямо оборудване за експерименти, е необходимо напълно да се вземе предвид неговият вътрешен ефективен размер и да се остави известно място за отвеждане на вентилацията.
Спестете енергия: опитайте се да мислите за икономия на енергия. Както в помещението за отопление, така и в климатичната инсталация трябва да се използва кабинет за биологична безопасност или биологичен шкаф с контрол на силата на въздуха. При избора също трябва да се определи мощността, не трябва сляпо да се увеличи обема на отработените газове или налягането може да се използва от променлив вентилатор или инвертор, за да се намали консумацията на енергия.
Защита на околната среда: Вредните газове в кабинета за биологична безопасност трябва да гарантират, че националните изисквания за опазване на околната среда, ако са по-високи от националните здравни стандарти, трябва да инсталират или заменят съответното устройство за биологично пречистване на кабинета.
В същото време кабинетът за биобезопасност трябва да бъде инсталиран на обществено място, като се избягва пътят или концентрацията на персонал, като се избягва блокирането на прозорците или лошата вентилация и осветление. В съвременната научноизследователска лаборатория усъвършенстваното и перфектно експериментално оборудване и добрата и безопасна експериментална среда са необходимите условия за подобряване на научното и технологичното ниво и за насърчаване на постиженията на научните изследвания. Кабинетът по биобезопасност като една от важните съоръжения в биохимичната лаборатория играе решаваща роля, така че трябва внимателно да изберем да отговорим на техническите показатели и на техния собствен кабинет по биобезопасност.
Функцията за безопасност на кабинетите за биологична безопасност е индустрия за гарантиране на търсенето. Поради катастрофалните щети, причинени от тестовете и научните изследователи, които сега се използват в безопасността на кабинета за биобезопасност, в много изненади, лабораторни загуби или щети, дължащи се на поражение на кабинета за биобезопасност или временно срутване. Характеристиките за безопасност на кабинета за биобезопасност са планиращи елементи, които изискват внимание.
В планирането на безопасността, в допълнение към редовното заместване на дезинформацията на дезинфекциране на дезинфекциране в помещенията в кабинета за биологична безопасност и редовното почистване на тръбите, появата и вътрешното планиране също трябва да обмислят по-научно и рационално планиране на кабинета за биологична безопасност, е необходимо да се вземат предвид следните елементи : Отработените газове от кабинета за биобезопасност Оборудването трябва да бъде снабдено с отвори с отвори, за да се гарантира, че отделянето на токсични газове няма да повлияе на оптималното обеззаразяване на кабинета за биобезопасност, което учените и изследователите изпитват и прецизно пречистват изпускателните тръби с вентилация.
Кабинетът за биобезопасност обикновено се разделя на редицата на кабинета за биобезопасност и кабинета за биологична безопасност, която не е свързана с тръбопровода. Непроводимият кабинет за биологична безопасност е използването на филтри с активен въглен, експерименталната операция ще доведе до получаване на токсични газове директно адсорбирани. Наситен филтър не е правилно адсорбиран токсични газове, които не могат да постигнат защитен ефект. Следователно, след като използвате определен период от време, за да филтрирате наситеното състояние на редовната проверка. Ако достигне наситеното състояние, трябва незабавно да се свърже с производителя на продукта, за да го промени;
Когато кабинетът за биобезопасност започне да работи, той не може да бъде преместен и със сигурност не е позволено да се проследи в кабинета за биологична безопасност за експериментална работа. Персоналът трябва да е на разстояние повече от 15 см от кабинета за биобезопасност. В същото време в кабинета за биологична безопасност не може да бъде заобиколена от друго оборудване, околното пространство трябва да бъде толкова просторно и удобно, за да се гарантира нормалното му функциониране, с изключение на токсичните газове. В противен случай това ще доведе до нееднороден въздушен поток, не може да изключи токсични газове, а външният свеж въздух няма да може да влезе в лабораторията за циркулация.