Начало > Новини > Съдържание

Демистифициране на вторичната лаборатория по биобезопасност

Jun 03, 2020

Избухването на новата епидемия от коронарна пневмония постепенно донесе терминаGG "биологична сигурност GG"; в публичен изглед.


GG "; Като най-близкото място до високопатогенните патогенни микроорганизми, работниците трябва да носят херметични защитни дрехи в помещението за дезактивация, да преминат през коридора на буфера, зоната за подготовка и помещението, преди да влязат в основната зона за тестване. Виждаме, че във вторичната лаборатория по биобезопасност операторите на място демонстрираха процеса на носене на защитно облекло. Видях, че те са квалифицирани в носенето на еднократни медицински работни капачки, латексови ръкавици, медицински защитни маски и експериментални обувки, стискане на маншетите и носене на маски за проверка на херметичността; след това отворете бялото защитно облекло и заключете удължението към врата. Ципът обвива плътно тялото, а единствените открити очи по цялото тяло са покрити със защитни очила. Накрая, работете със слой ръкавици и капаци за багажник.


20200416150022_44298

Конструкцията с отрицателно налягане е приета в лабораторията, за да се предотврати изтичането на патогенни микроорганизми. Преди да влязат в лабораторията, персоналът първо трябва да включи климатичните и високоефективни филтриращи устройства в контролното помещение за половин час, за да поддържат лабораторното налягане стабилно.


В основната зона персоналът трябва да е&„„ безупречен&“; за пробите, които оперират. Всички операции трябва да се извършват в кабинета за биологична безопасност. Двамата си сътрудничат. След експеримента защитното облекло трябва да бъде свалено според процеса на носене и сваляне на защитно облекло. Съответните площи бяха дезинфекцирани. След тест косата често се накисваше в пот.