Начало > Новини > Съдържание

Определение за чиста стая

Mar 20, 2018

Cleanroom се отнася до отстраняване на частици, вредни въздух, бактерии и други замърсители на въздуха в определен диапазон на пространството и вътрешната температура, чистота, Вътрешен налягане, скорост на въздушния поток and разпределение на въздушния поток, шум и вибрации, и управление на статично електричество. В рамките на определен диапазон на изисквания е дадено специално проектирани стая. Тоест независимо от това как външният въздух условия се променят, интериора на стаята може да всички имат свойствата на поддържане на предварително зададени изисквания като чистота, температура, влажност и налягане.

洁净室.jpg

Основната функция на чиста стая е да контролира чистотата, температура и влажност на атмосферата че продукти (например силициеви чипове) докосване, така че продуктът може да се произвежда и произведени в добра среда. Това място се нарича чиста стая. Съответствие с международната практика нивото на обезпрашена пречистване главно се регулира от брой частици на кубичен метър въздух, който е по-голям от стандарта за разделяне. С други думи така наречените обезпрашена не е 100 % без малко прах, но тя се контролира в много малко количество единици. Разбира се, частици прах стандарт в този стандарт вече са малки в сравнение нашия общ прах, но за оптични строителство, дори малко на прах има много големи отрицателни въздействие, така че в производството на оптични строителни продукти без прах е неизбежна изискване.
Броят на фини прахови частици с диаметър от по-малко от 0,3 µm на кубичен метър се управлява под 3500 да достигне клас А на международен стандарт, без прах. В момента без прах стандарт, приложени към чип на ниво производство и преработка изисква повече прах от А-клас. Такива високи стандарти се отнася главно за производството на някои по-горно ниво чипове. 0.5uM и под броя на фин прах строго се контролира в рамките на 1000 на кубичен метър, който е известен също като на промишлеността 1 K ниво.