Начало > Новини > Съдържание

Персонализираният кабинет за биобезопасност е подложен на недоразумение

Oct 23, 2017

Персонализираният кабинет за биологична безопасност са склонни към недоразумения
Тъй като различните лаборатории имат различни характеристики, все повече и повече потребители са склонни да персонализират закупуването на кабинети за биологична безопасност, но има много места, които си струва да се отбележи, че персонализирането, ако не е подходящо, ще доведе до много ненужни проблеми. Малка повърхност, за да обобщим всички в Библиотеката за биобезопасност обичай лесни за съществуване грешки.
Колкото по-голяма е скоростта на вятъра, толкова по-добре
Много потребители вярват, че повърхността на кабинета за биобезопасност колкото по-голяма, толкова по-добра скорост на вятъра, всъщност, не е така. След като се повиши безопасността на повърхността на кабинета за биобезопасност, трябва да се увеличи и размерът на вентилационния канал и климатичната инсталация, не само разходите, но и трудността при изграждането. Увеличаването на оборудването неизбежно ще доведе до повече шум и вибрации по време на експлоатация, като разходите за намаляване на шума неизбежно ще се увеличат. По принцип, доколкото повърхността на кабинета за биобезопасност може да достигне 5m / s, е достатъчно.
Дайте на дизайнера
Всъщност, много дизайнери не са толкова професионални, често слагат няколко програми на ръка, за да променят размера, дори ако са завършени. Въпреки това, действителните нужди на различните потребители са много различни, например дали оформлението на кабинетите за биобезопасност може да даде на персонала достатъчно пространство, материалната производителност може да се адаптира към лабораторната работна среда, не може да гарантира, че лабораторията да поддържа отрицателно налягане Изчакайте. Следователно, потребителите в митническия процес, от проектирането на продукта до производството и преработката, монтажа и транспорта, всяка връзка трябва да бъдат строги проверки, без съмнение да се свържете незабавно с производителите.
По принцип добрата лабораторна настройка на кабинета за биологична безопасност има следните характеристики: прозорецът може да бъде двустранно регулиран, панелът видим, операционната зала е достатъчно голяма, повърхностната скорост на вятъра е 5 м / с, с контролирана преграда. Докато тези точки, съчетани със собственото им положение, вярвам, че ще можете да персонализирате собственото си удовлетворение от кабинета за биобезопасност.
Системата VAV на сензора за изместване на прозореца обикновено е инсталирана в кабинета за биологична безопасност, можете да измерите местоположението на прозореца и сигнала, предаван на контролера, за да изчислите експортната площ при всяко отделяне на шкафа за безопасност и обема на отработените газове, като по този начин контролирате клапата LCS Venturi. Системата има предимствата на силна анти-вътрешна способност за взаимодействие с въздуха, добър ефект на контрол, бърза реакция и т.н., няма система за нестабилна факторна смущения.
Сензорът за скоростта на вятъра VAV обикновено се монтира в страничната стена на кабинета за биологична безопасност, използването на въздушен поток нагоре и надолу за формиране на вятъра, вместо лабораторията за биологична безопасност в кабинета, средната скорост на входящия вятър, а след това по сигнал за изменение на степента на пеперуда отваряне на клапана, повторете този процес Върнете се до зададената стойност. Но системата трябва да изчака, докато скоростта на вятъра всъщност бъде дерайлирана и измерена от сензора за скорост на вятъра, за да започне да се настройва. Така че този подход е лесно да се удължи времето за реагиране на системата, като по този начин се повлияе на контрола на кабинета за биологична безопасност. Следователно скоростта на вятъра не представя точно средната скорост на вятъра на входа.
Системата VAV с двоен сензор е сензорът за изместване на прозореца и сензорът за скоростта на вятъра едновременно управляват контролната система, но ефектът не е двата метода за контрол, за да се подобри, но и лесно да се удължи скоростта на контролната връзка. Всъщност, част от причината е, че след като сензорът за скоростта на вятъра е използвал, ще доведе до вродените дефекти на оригиналната VAV система, което ще доведе до връщането на системата към състояние на непрекъснато люлеене и тези дефекти няма да изчезнат поради наличието на прозореца сензора за изместване.
В лабораторията основната функция на кабинета за биобезопасност е да осигури безопасността на експерименталната среда, ако ефектът е добър, можете да гарантирате, че потребителите и вредните газове са изолирани, но след като качеството не отговаря на стандартите или операцията е не в съответствие с процедурите, които могат да причинят сериозно нараняване.
Как можем да подобрим безопасността на лабораторията за биологична безопасност?
1, лаборатория за биологична безопасност с единична структура на отработените газове, може ефективно да отделя вредни газове.
2, изберете олекотена дръжка, за да се гарантира, че има междина между ръката и стъклото, така че да се гарантира, че въздушният поток на въртенето на масата, и по този начин да се осигури ефективна изпускателна система.
3, продажбите против излитане, инсталирани в прозореца, след като въжето от стъклото падне, анти-капка може да го хване, за да не го удари лабораторията персонал.