Начало > Новини > Съдържание

Дизайн на чистата козметична лаборатория

Jul 13, 2018

Козметично чист лабораторен дизайн, основната идея на лабораторния дизайн е икономична и практична. Нивото на изискванията за пречистване е 10 000. Лабораторният дизайн има подготовка преди експеримента, като повече, още два, вятър душ и буфер. Приемане, принцип на разделяне на логистиката, за да се намали експерименталното замърсяване и да се осигури безопасност.

1. Тази уредба е компактна и разумна, отговаря на изискванията за лабораторна работа и ниво на чистота на въздуха и се стреми към научни и икономически принципи, отчитайки лабораторните изисквания и разходите за разработване и експлоатация.

2. Въздушната душ кабина е инсталирана на входа на чистата стая, която може ефективно да премахне праха от човешкото тяло и да намали количеството прах в чистата стая. В същото време въздушната душ кабина действа и като въздушна ключалка, за да се предотврати внасянето на нечисти въздух в чистата зона от вратата.

3, чистата стая трябва да даде известна част от чистия въздух в стаята, да пречисти и да филтрира в лабораториите, за да компенсира изпускателната тръба, за да осигури положителен натиск и нуждите на персонала.


86012.jpg

4. Броят въздух за връщане на въздушния поток се контролира от клапана за регулиране на обема на въздуха за различно ниво на чистота, а градиентът на налягането се регулира така, че въздушният поток да тече в чистия участък с чистата площ. Разликата в налягането между различните нива на чистата стая е 5 бара, чиста стая и на открито. Разликата в налягането е 10 бара.

5, чистата стая е оборудвана с устройство за стерилизация на лилаво лампа.

6, прозорецът за предаване е цял материал от неръждаема стомана, механично блокиращо управление, вътрешно стерилизиращо устройство.

7. Прозорецът за наблюдение е затворен чист прозорец, а вратата е газонепроницаема чиста врата.

8, мощност: AC220V / 380V-50HZ.

9, шум в затворени помещения 60db (A).

10, изходът за въздух е снабден с високоефективен филтър и портът за подаване на въздух е оборудван с високоефективна филтърна кутия за статично налягане за постигане на чист въздушен всмукване и е удобно да се замени високоефективния филтър.

11. Обикновено въздухът за подаване на въздух в помещенията и отработеният въздух приемат горния и долния режим на разреждане, а входящият отвор за отвеждане на въздуха в помещенията трябва да бъде разположен в района, където рискът от замърсяване на помещенията е най-голям, а едната страна е разположена без никакви препятствия.

12. Портът за връщане на въздух автоматично регулира налягането в помещенията с клапата за остатъчен клапан, за да поддържа чистото положително налягане.

Козметични чисти лабораторен дизайн, тъй като създаването на Шенжен VOLAB лабораторна компания, пречиствателна техника е предприела електронни, оптични оптоелектроника, точност инструменти, печат, фармацевтични ДПП, биологично генно инженерство, медицинско устройство ДПП, фармацевтични опаковъчни материали ДПП, Храни, козметика GMP, лаборатория, операционна зала, вода и много други проекти в много области. Фирмата е установила дългосрочно и стабилно партньорство с производители на оборудване и доставчици на материали от известни марки в страната и чужбина. Професионалните решения на дизайнерите гарантират, че продуктите, предлагани на клиентите, са с най-добри разходи.

7.13.jpg

Обикновено използвани проекти в изграждането на лабораторна инфраструктура са:


(1) Експерименталната пейка включва централна изпитвателна пейка, изпитвателен стенд, странична маса, инструментална маса, платформа за небе, кутия за лекарства, кабинет за наркотици, стъклен шкаф и други подобни.

(2) Климатични и вентилационни съоръжения. В новата лаборатория всички зони на сградата са климатизирани. Вентилационната система включва абсорбатор (газов шкаф), абсорбатор (фиксиран), подвижна аспиратор, изпускателен вентилатор и други подобни.

(3) Водните съоръжения включват лабораторни басейни, миещи резервоари, тестови кранчета и др.

(4) Устройствата за безопасност включват пожарогасителни системи, пожарогасителни системи с инертен газ, шкафове за безопасност, аварийни душове, миене на очи и др.

(5) Газоснабдителните съоръжения включват газификационни станции, газозахранващи плочи, газови плочи и тръбопроводни системи.

?

Лабораторията от 21-ви век е интелигентна лаборатория, която е безопасна, здрава, енергоспестяваща, екологична, удобна за потребителя, интелигентна и гъвкава. Създаден е нов лабораторен модел, за да отговори на настоящите експериментални нужди и да се адаптира към бъдещото развитие. Лабораторният модел е насочен към развитието на лабораторията от 21-ви век, известна като "лаборатория от 21-ви век", с нови характеристики и популярност.

Сгъване на една гъвкава и променлива характеристика

По-голямата гъвкавост винаги е била важен фокус при проектирането или модернизирането на експериментална сграда. Гъвкавостта има много последствия, включително лекота на разширяване, бързо адаптиране към рекомбинация и други промени, както и способността да се позволи множество употреби.

По-голямата гъвкавост означава, че лабораторното оборудване не само трябва да има отлични функции за използване, но също така трябва да има висока степен на реорганизация и оползотворяване на стената, системата за захранване и работната маса, когато се извършва основен ремонт или ново строителство в бъдеще, материални отпадъци.

1, гъвкава система за захранване


Гъвкавите оригинални системи за доставка са изключително важни за повечето лабораторни проекти. Лабораторията трябва да може лесно да се свързва или разединява на стените и таваните, за да позволи бързо и евтино сглобяване на оборудването. Системата за снабдяване трябва да отговаря на първоначалните изисквания и да бъде адаптирана към планирания бъдещ план за развитие.


2, гъвкава вътрешна среда


Лабораторията се движи към модулност, работната маса на лабораторията може да бъде проектирана да бъде активна, обслужващата колона може да бъде преместена и пространството на лабораторията може да бъде напълно използвано за проектиране на подвижна преградна стена, която може да бъде гъвкаво разделена и фиксирана към стената. Или докинг станцията на пода включва входни портове като кръг, воден път, газов път и комуникация. Той има характеристиките на бързо свързване и изключване и е удобно да бъде включен и използван в комбинация с експерименталната пейка.

Сгъване на две, хуманизирани черти


1. Социализирана архитектура, подходяща за екипно изследване


Хуманизираният дизайн е да се използва пълноценно пространството в експерименталната сграда, за да се осигурят възможности за срещи и съучастие на хората. Включително шезлонги, конферентни зали, пространство на атриума, стълбище, споделено пространство за лабораторно оборудване, пространство за обществени услуги и др., За да се увеличи максимално възможността хората да се срещат и общуват.

Преследването на пространствена визуална естетика, чист и ясен външен вид и цвят, безопасна и удобна вътрешна среда, отразяваща характеристиките на времето, за да отговори на нуждите на здравето и комфорта на персонала.

Създайте гъвкави работни системи и работни плотове, насърчете изследователските екипи да променят своето пространство, за да отговорят на нуждите, дизайнерските бюра и местата за писане като места, където хората работят в екипи, проектират екипни изследователски центрове и създават съседни членове на изследователския екип. справедлива употреба.