Начало > Новини > Съдържание

Лабораторно планиране и дизайн на клетъчната култура, търсене на BOKALAB

Apr 11, 2019

Лабораториите за клетъчна култура са предназначени за предотвратяване на микробно замърсяване и вредни ефекти, изискващи лабораторна работна среда да бъде чиста, чист въздух, суха и бездимна. Следователно, лабораторията за клетъчна култура трябва да обърне специално внимание на процеса на планиране и проектиране.

lab furniture-04.11

Първо, лабораторният дизайн

1. Клетъчната култура е асептична техника, която изисква работната среда и условията да бъдат свободни от микробно замърсяване и други вредни фактори.

2, помещенията за клетъчна култура и принципите на проектиране са за предотвратяване на микробно замърсяване и вредни фактори, изискващи чиста работна среда, свеж въздух, сух и бездимен прах.

3. Принципът на проектиране на помещението за клетъчно култивиране обикновено е, че асептичната зона на работа е разположена в помещението, където стаята е по-малко подвижна, а конвенционалната операция и затворената култура са в една стая, която е чиста стая от 100 000 чиста околна среда. Работата по почистване и дезинфекция се намира извън чистата стая, за да се избегне замърсяване на вътрешната среда. Чистата стая на клетката изисква климатична система и поддържа определено положително налягане отвън.

4, анатомията лаборатория се използва главно за отделяне на тъкани на органи, трябва да има асептична маса, дисекционен микроскоп, различни хирургични съоръжения.

Второ, лабораторно оборудване

1, ултра-чист работен плот / кабинет за биологична безопасност

Клетъчната култура трябва да бъде в стерилна среда. При извършване на клетъчни експерименти, тя трябва да се извършва във въздуха на ниво 100. След това трябва да закупим чист шкаф или шкаф за биологична безопасност, който може да осигури 100 нива на чистота.

За повечето лаборатории ултрачистият работен плот е напълно способен да отговори на оперативните нужди на лабораторията. Що се отнася до размера на ултра-чистата платформа, това зависи от големината на лабораторията и броя на хората, за да се определи дали е единична или двойна, дали да се купува едностранно или двустранно, и да се купят няколко , Ако експерименталната операция е биоопасна, трябва да изберете по-усъвършенстван кабинет за биологична безопасност, отколкото ултра чистата пейка.

2, инкубатор с въглероден диоксид

Инкубаторите с въглероден диоксид са широко използвани в повечето камери за клетъчна култура. Предимството на инкубатора с въглероден диоксид е, че той може да осигури определено количество CO2 (обикновено 5%), необходимо за клетъчната култура, и е лесно да се стабилизира рН на културалния разтвор и е подходящ за отворена или полуотворена култура. ,

3, микроскоп

Инвертираните микроскопи са основно оборудване в ежедневната работа на лабораториите за клетъчни култури. Те се използват главно за разбиране на растежа на клетките и за наблюдение на наличието или отсъствието на замърсяване. Ако средствата позволяват, препоръчва се да се използва висококачествен фазов контрастен микроскоп, дисекционен микроскоп, флуоресцентен микроскоп, видеосистема или устройство за заснемане във времето, оборудвано с камера за записване и записване на растежа на клетките по всяко време.

4, чиста вода машина / ултра чиста вода

Клетъчната култура също така изисква система за ултрачиста вода. Обикновената чиста вода и дестилираната вода не могат да се използват за клетъчна култура, докато свръхчистата вода се използва главно за конфигуриране на някои среди и реагент. Водата от ултрачиста вода може да бъде вода от чешмата или вторична чиста. Вода (деионизирана вода с добро качество, устойчивост на около 10 мегаома), в допълнение към ултрачистата клетъчна култура вода, най-важният ендотоксин има строги изисквания, така че при избора на ултра-чиста вода машина, е необходимо да се избере ултра-филтърни компоненти , Модел.

5, центрофугирайте

Клетъчната култура изисква центрофугиране за събиране на пасажните клетки. Общата скорост на въртене е между 1000 и 1500 оборота в минута, така че е необходимо да се закупи центрофуга за нормална температура с ниска скорост и също така да се донесат 10 ml, 50 ml и ротора на културалната плоча. Необходима е също така високоскоростна хладилна центрофуга за събиране на клетъчни пелети или клетъчни супернатанти.

6, резервоар за течен азот

За да се установи клетъчна банка, е необходим резервоар за течен азот. Замразените клетки в резервоара за течен азот обикновено могат да осигурят биологична активност през последните десет години. Що се отнася до размера на резервоара за течен азот, според размера на клетъчната банка. И настройте.

7, нискотемпературен хладилник

Клетките трябва да се съхраняват при -70 до -80 ° С за една нощ за криоконсервация и след това да се поставят в резервоар за течен азот, който изисква фризер с ниска температура.

8, прозорецът за прехвърляне

Клетъчната къща трябва да бъде изолирана от външния свят, когато е построена. Това изисква закупуване на прозорец за трансфер, за да се достави пратката, намаляване на вероятността от замърсяване и всички елементи, влизащи в килията, са UV-стерилизирани в прозореца за трансфер, за да се гарантира безопасността на чистата стая.

9, автоклав

Всички видове клетъчно лабораторни прибори трябва да бъдат стерилизирани преди и след употреба. Условията за стерилизация обикновено са 121 ° С за 20 до 30 минути. Това изисква автоклав, поставен в чиста стая, за да се осигури биобезопасност.

10, пипетиращ пистолет, електрически пипетиращ пистолет

В операцията на клетъчния експеримент са необходими различни върхове и пипети, така че е необходимо да се конфигурира пипетата.

11, всички видове консумативи, необходими в клетъчната култура

Различни плочи за клетъчна култура, колби за клетъчна култура, плоски пипети и др.

12, останалата част от инструмента

За клетъчни експерименти, осцилатори и магнитни бъркалки също могат да бъдат необходими за смесване на течности; някои неизчистващи се съдове от неръждаема стомана или стъклени съдове, напълнени с клетки, изискват помощ от ултразвук; ако участват имунологични експерименти, определено е необходим лед. Ако търсенето на вана и натрошен лед е голямо, трябва да си купите машина за лед. В допълнение, счупените клетки може да изискват ултразвуков клетъчен разрушител. И накрая, ако килията е голяма, трябва да се осигури количка. Течните медии винаги са мъчително нещо.