Начало > Новини > Съдържание

CDC и контролен център лаборатория строителство

Dec 10, 2018

Центровете за контрол на заболяванията и превенция (CDC) е национален отдел тясно свързани с живота на хората. Нивото на строителство отразява степента, до която на една страна общественото здраве защитата е гарантирано. Тъй като глобалната ТОРС епидемия и птичи грип държавата е увеличи усилията си в тази област и инвестира голяма сума на средствата за възстановяване или изграждане на нови CDCs в различни провинции, градове и области.

lab furniture 9.21

От услугата цели на CDC, там са основно две категории: едната е да служат на общественото здраве, свързани главно с някои инспекционен предмети, изисквани от страни като храна и дневни потребности, като микробиологично изследване и хигиенни инспекции. Другата категория е за теми, които се справят с извънредни ситуации, като внезапно избухване, епидемични заболявания и др.

Изискванията на тестване и съдържанието, изисквани от CDC в провинция, град и окръг нива са различни, но като цяло, съдържанието са доста разнообразни, като включват: профилактика и контрол, аварийна общественото здраве при извънредни ситуации, епидемия положение, както и свързани със здравето фактори. Отговорностите за управление на информацията, наблюдението на здравето опасност and контрол, лабораторно тестване анализ and оценка, здравно образование и промоция на здравето, технически насоки и приложни изследвания. Максималният брой на категориите тестван е на 25, броят на съдържание е 79, и броят на проектите е 225. Тестове включват паразити, полово предавани болести и СПИН, чума, физически и химически анализ, здраве микроби, патогенни микроорганизми и токсикологични експерименти. , патогенни микроорганизми, остри инфекциозни заболявания, вектор, насекоми вектори, schistosomiasis и др. Тъй като CDC е отговорен за по-горе задачи, тестове, процедурни подреждането на неговата работа включва голяма част от несигурност. Съответните мерки и системи в управлението и оформлението на лабораторията и на хардуер съоръжения също са много важни. Връзката е, до известна степен, от решаващо значение.

текущото състояние

През последните години, с непрекъснато повишаване на жизнения стандарт на хората държавата има засилени инвестиции и строителство в това поле, особено за избухването на ТОРС и появата на птичи грип, която е направила хората видите значението на CDC в опазване на здравето на хората. Насърчава изграждането на CDC навсякъде.

За момента, страната не разполага с пълна и систематична строителни спецификация за CDC, но се прилага и цитира някои съответните полета. Норми и насоки в момента използват предимно включват: общи насоки за микробиология и биомедицински биобезопасност WS233-2002 "Биологична безопасност лаборатория сграда технически спецификации" GB50346-2004, "лаборатория по биобезопасност общи изисквания" GB19489-2004, "Научно експериментален сграда дизайн спецификация" JG J91-93, "отопление, вентилация, климатизация, пречистване оборудване терминология 》GB/T16803-1997 г.,"Дизайн код за чисти растения"GB50073-2001," код за строителство and Приемане на Cleanrooms"JGJ71-1990. Има също така някои съобщения и референтни разпоредби, като например: Генералния служба на Министерството на здравеопазването и национално развитие и реформи Комисията съвместно обнародва: Weiban за борба с болестта и развитието (2004) № 108, Министерство на земеделието No. 302 обявяването на ветеринарната лаборатория по биобезопасност операция технологии управление регламенти и т.н..