Начало > Новини > Съдържание

Предимства и недостатъци на чистата работна навес

Jul 24, 2020

Основните материали на чистия навес, повечето клиенти ще построят чистия навес в чистата стая, но някои клиенти не искат да построят отделна работилница без прах, в чистия навес не се обръща внимание на климатичната система, въздушния душ и др. трансферно прозорче и друго оборудване за пречистване При обстоятелствата цената на чистата барака е около 40% до 60% от цената на чистото помещение, което зависи от избора на клиент' избора на чисти навеси и размера на чистият навес. Колкото по-голяма е площта, която трябва да се почисти, толкова по-малка е разликата в разходите между чистия навес и чистото помещение.


59d7c0f07f349115f67effebb8f913c5


А. Скобите около чистия навес са изработени от индустриален алуминиев или неръждаема стомана, квадратен проход или железен квадратен проход, многослоен мариноващ електростатичен спрей като рамката, антикорозионна, антикорозионна, красива и щедра. Най-често използваните плочи за чисти навеси са студено валцовани стоманени плочи (плочи A3) и плочи от неръждаема стомана (SUS201, SUS304, SUS316 и др.), А дебелината като цяло е 0,8 ~ 1,5 мм. Различните конфигурации на материали и размери пряко влияят на цената и цената на чистите навеси.


B, чистият навес може да бъде съставен от вертикални завеси или стъкло. Различните материали ще доведат до различни цени и разходи на чистия навес.


В. Принцип на чистата навес: Филтърният вентилаторен вентилатор FFU изсмуква свеж въздух през първичния филтър за първото филтриране и след това преминава през втория 99.99@0.3um филтриране на филтъра с висока ефективност. Цялата повърхност на изхода на въздух е 0,45m / s ± 20% от скоростта на вятъра се изпраща в чистия навес с еднаква скорост, така че потокът на чистия въздух да бъде вертикален и еднопосочен, така че да се осигури чистият навес, чистата пейка и друго оборудване за пречистване, необходимо в работната зона, като всички използват най-модерната международна производствена линия за цифрово управление В сравнение с традиционния ръчен производствен процес, числената контролна линия за управление може да бъде по-точно позиционирана с точност ± 0,01 мм, което ефективно гарантира запечатването на всички аксесоари на различни съоръжения за пречистване, като чисти навеси.


1. Какво е чист навес (чист навес за работа)


Чист навес за работа, известен също като чист навес без прах, чист чист навес, клас 100 чист навес, клас 1000 чист навес и клас 10 000 чист навес, които са затворени в бурно чисто пространство в стаята с антистатична прозрачна пластмасова кърпа Малка пространство, използвайки независими HEPA или ULPA и вентилатор за климатизация, за да се превърне в по-високо ниво на чисто пространство, нивото е 100 ~ 10000, височината на вътрешното пространство е около 2,0 метра, площта на покритие е по-малка от 50 м2, четири стълба може да бъде инсталиран Подвижното колело може да се използва гъвкаво.


2. Почистете материалите за навеси:


Обикновено има три вида чисти рамки за навеси: квадратен пропуск от неръждаема стомана, железен квадратен проход и алуминиев профил.


Обикновено има три вида материали за горната част на чистия навес: плоча от неръждаема стомана, студено валцована стоманена плоча, антистатична завеса от решетка, (антистатична) акрилна плоча.


Част за подаване на чист въздух, обикновено изберете качулка за ламинарен поток FFU (ламинарен модул за подаване на въздух FFU)


Материалите за заграждение от чист навес обикновено включват: антистатична завеса, (антистатичен) акрилен лист.


3. Изборът на чисто ниво на пречистване на навеса:


Повече клиенти ще изберат чист навес от хиляда клас или чист навес от десет хиляди, а малък брой клиенти ще изберат сто или десет хиляди чисти бараки. Накратко, изборът на нивото на чистата навес зависи от необходимостта на клиента от чистота на&№ 39, но тъй като чистият навес е сравнително въздушен, ако нивото на чистата барака е сравнително ниско, това често носи някои странични ефекти : недостатъчен капацитет за охлаждане, служителите ще бъдат. Изпитва се горещо и горещо, така че трябва да обърнете внимание на това в процеса на комуникация с клиентите.


4. Сравнение на разходите между чистата навес и работилницата без прах:


Най-общо казано, повечето клиенти ще построят чист навес в чиста стая, но някои клиенти не искат да построят отделна чиста стая. Когато чистият навес не взема предвид климатичната система, помещението с душ с въздух, прозореца за прехвърляне и друго оборудване за пречистване, Цената на чистата барака е около 40% до 60% от цената на чистата стая, в зависимост от клиента&# Изборът на чисти материали за навеси и размера на чистия навес. Колкото по-голяма е площта, която трябва да се почисти, толкова по-малка е разликата в разходите между чистия навес и чистото помещение.


5. Предимства на чистия навес:


А. Бърза скорост на изграждане и лесна инсталация


Б. Ниска цена и лесна поддръжка


В. Лесен за управление, всеки FFU има собствен вентилатор;


Недостатъци на чистия навес:


А. Поради широкото използване на FFU вентилаторни филтри, шумът от чистата барака може да бъде сравнително силен;


B. FFU има собствен вентилатор, с много вентилатори и висока честота на поддръжка;


В. Поради подаването на въздух в пространството, чистият навес често се чувства задушен и горещ;


Г. Ако чистият навес не е изграден в работилница без прах, поради липсата на защита на филтъра със средна ефективност, експлоатационният живот на високоефективния филтър ще бъде съкратен в сравнение с работилницата без прах, и дългата -срочните разходи за използване ще бъдат по-високи.