Начало > Изложба > Съдържание

Какво е проект за обеззаразяване на лаборатория?

Jun 19, 2018

Лабораторни обеззаразяване, асептични лабораторна техника и лабораторни вентилационна система инженерство са относително високи изисквания за фирми, и експериментални образци са сравнително чувствителна към околната среда. Или ако качеството на въздуха е твърде лошо, че ще замърсяват експериментални образци, като например биологични продукти, микробиология изследвания, мозъчна клетка лаборатория, лаборатория за стволови клетки, кръвни клетки лаборатория, животински лаборатория, лаборатория за биологична безопасност, вирус лаборатория за научни изследвания и др. Това се изисква да изпълняват въздушно инженерство система за пречистване в някои области на съответната лаборатория или лаборатория. За да се гарантира, че лабораторията на инфраструктурата отговаря на изискванията, експериментални, опити да се извършват безопасно.

6.19.jpg

В допълнение към защита на безопасността на експериментални образци, лабораторията обеззаразяване Проектът е също една от основните мерки за гарантиране успеха на експериментите и безопасността на експериментални персонал. Лабораторията обеззаразяване Проектът е да отвори определена област на лабораторията, специално за изграждането на лаборатории или стерилен стаи с чист въздух клас и изискванията на относително високи експериментални околната среда. Лабораторни обеззаразяващи системи и системи за традиционните чиста стая са всъщност много сходни, с изключение, че лаборатории имат по-строг контрол върху налягане, микробни контрол и температура и влажност в чисти стаи отколкото в промишлени чисти стаи. Общата лаборатория обеззаразяване проект декорация материали включват сандвич цвят стоманени плочи, закалено стъкло, огнеупорни плочи и др. Чисти лабораторията трябва да използва материали, които могат да бъдат по-добре запечатани и не произвеждат прах за извършване на дял и декорация таван съгласно "Cleanroom строителство и приемане критерии". Вентилационната система на чисти лабораторията обикновено използва модулна климатици. Двупроводна система е различна от чиста стая инженеринг на различни индустрии. Не всички лаборатории може да зададете на връщане на въздуха система. Това трябва да се основава на потребителя лабораторна употреба и експеримент. В зависимост от продукта. Подобно на биологичната безопасност лаборатория, това не е възможно да направите връщане на въздуха система, или да използвате пълна гама чиста стая.

Лабораторни обеззаразяване инженерен клас дизайн също е критично, чистота нивото на общата чиста стая лаборатория е 10 000, обща лабораторна е голям диапазон от 100,000 ~ 10,000 ниво оформление дизайн. Лаборатории за биологична безопасност, положителни контролни лаборатории и лаборатории за микробиологични посявки трябва да бъде проектирана и изградена според стандартите на статични клас 100 чиста стая.