Начало > Изложба > Съдържание

Говорим за болница лаборатория дизайн

Mar 16, 2018

С подобряване на качеството на медицинските и нивото в Китай голям брой от напреднали и сложни инструменти и оборудване са били широко използвани в клинични лаборатории. За да се адаптира към развитието на новата ситуация, да предоставят по-добро лечение на пациенти, все повече и повече болници са лабораторията ще бъде реконструиран или новопостроени, и ще бъдат положени усилия за рационализиране на пространството и стандартизиране на управление, както и реализират нови идеи и идеи за дизайна до възможна степен. Лаборатория на болницата е място с много строги изисквания за околната среда. Следователно в процеса на лабораторията проектирането на болницата, ние трябва да следват националните стандарти и дизайн концепции. Хайде надолу и погледнете нови идеи за дизайн на болничната лаборатория. Това. Околната среда избор Да се улесни доставката на екземпляри от пациентите и клиничните отдели, новата лаборатория по принцип е избрана на втория или третия етаж на сградата. Спешното отделение и таксуване служба са долу. Това е разумно и удобно за спешни и лабораторни изследвания в средата и вечерно училище.


Интериор оформление За улесняване работата и инструмент за поддръжка, мащабни лабораториите използват мащабни и големи оборудване и оборудване в средата на къщата за да се улесни разсейване на топлината, виновен ремонт и почистване, когато уредът е в действие. Образец за обработка, разпределение, проба допълнение и някои малки експерименти, които не изискват практически операция се извършват на стената workbench. Този режим също е много удобно за притока на работници и предаването на проби.

Разпределение на стая Модерни проверка инструменти и оборудване се развиват в посока на мащабни, автоматизирани монтажни линии. Много болници са взети мерки за установяване на широкомащабни лаборатории и комбинирани биохимични и имунологични лаборатории по същото време. Вода източник дизайн Всички лаборатории са чисти басейни (самостоятелни поглътители) и замърсени басейни (пране и боядисване). Канализацията са директно свързани с болницата на отпадъчни води система. Вана крак се контролира от крак педала, който не само отговаря на изискванията на лабораторна хигиена, но също така е по-траен. Замърсяване на басейна се използва да се измие експериментални замърсители и направи дълбок басейн за превенция в изпръсквам. Power дизайн Експериментална оборудване и спомагателен енергиен оборудване са разположени в предварително, и захранване в гнездото е сглобени, но отделени от източник на захранване на осветление, без намесвам с всеки друг. Важно оборудване и оборудване са снабдени с непрекъснато захранване (UPS захранване) и посветен заземяване тел и предвид наличието на оборудване и временни мощност обекти, които могат да бъдат закупени в бъдеще лабораторни разработки. Осветление проектиране В лабораторията Осветителна техника е предимно флуоресцентни лампи. Той е инсталиран полу-invisiblely на полиран тавана паралелно с работната маса. Лампи с нажежаема жичка се използват в коридорите. Различни светлинни източници комбинирате за създаване на удобни и красиви визуални опит в лабораторията да се създаде един добър. Работна среда. Бактериите стая е оборудвана с четири 30 w ултравиолетови лампи както се изисква, като често използван дезинфекция устройство, полу-невидими в тавана.

Дизайнът на лабораторията на болницата е различен от този на общата сграда дизайн. Дизайн трябва да не само красиви и удобни, но също бъдат стенни, непромокаеми, антикорозионни, и т.н. и се екологично безопасни, надеждни и трайни. Научно разумен лаборатория може да играе активна роля в дисциплина строителството, обучение на персонала и диагностициране на болестта. Тя също може да осигури безопасна и ефикасна работна среда за инспекторите.